Anlık Bildirim

Netflix korsan izlemeler nedeniyle ayda 192 milyon dolar kaybediyor

Dünyanın en popüler dijital yayın platformu Netflix, her ay bir başkasının hesap bilgilerini kullanarak yayın izleyenler yüzünden 192 milyon dolarlık kayıp yaşıyor. Detaylar haberimizde.
Birçoğumuz bazen arkadaşımız ya da ailemizden kişilerin hesap bilgilerini kullanarak çeşitli hizmetlerden faydalanabiliyoruz. Bizim açımızdan avantajlı bir durum olan bu olay, dev şirketlere pahalıya mal olabiliyor. Bunun son örneği ise Netflix ve diğer dijital yayın platformları.

Ortak hesap kullanımı pahalıya patlıyor

CordCutting.com'un yaptığı bir araştırmaya göre Netflix her ay, başkasının hesap bilgilerini kullanarak yayınları izleyen kişiler yüzünden 192 milyon dolar kaybediyor. Netflix'i sırasıyla 45 milyon dolarla Amazon Prime Video, 40 milyon dolarla da Hulu dijital yayın platformları takip ediyor.
Dijital yayın platformlarının bu zararını ay hesabına vuracak olursak da, kullanıcılar Netflix'de 26 ay, Amazon Prime Video'da 16 ay, Hulu da ise 11 ay boyunca başkalarının şifrelerini kullanıyorlar. Rapora göre kullanıcıların yüzde 48'i ebeveynlerinin, yüzde 14'ü kız veya erkek kardeşlerinin, yüzde 12.1'lik kısmı ise ortak hesap kullanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7415 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, korsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim