Anlık Bildirim

Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor

Netflix kullanıcılarına dizi önerilerini genellikle belirli algoritmalarla yapıyor. Bugün ise insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonların uygulamada yerini alacağı gözüktü.
Netflix koleksiyonlar özelliği Tam Boyutta Gör
Yayın akışı platformlarının en önemli noktası yaptığı öneriler oluyor. Gerek müzik servisleri gerekse de Netflix gibi içerik platformları akıllı önerilerle kullanıcıları platformda tutmaya çalışıyor. Bugüne kadar Netflix’in önerileri algoritmaların elindeydi. Görünen o ki yakında uygulamaya insan eli değecek.

Editörler tarafından oluşturulan listeler

Koleksiyonlar ismiyle anılan özellik temel olarak çeşitli listeleri içeriyor. Bu listeler algoritmalar yerine editörler tarafından oluşturuluyor. Dolayısıyla daha işlevsel öneriler görmemiz mümkün. Spotify kullananlar bu yapıya halihazırda alışıklar. Algoritmalar liste içlerinde ve haftalık keşif gibi farklı yerlerde görev alsalar da özel listelerin çoğu insanlar tarafından hazırlanmış durumda. Netflix de buradan ilham almışa benziyor.

Koleksiyonları takip ederek listeye eklenecek yeni içeriklerden de anında haberdar olabiliyorsunuz. Şimdilik yeni özellik sadece iOS uygulamasında bazı kullanıcılar için test ediliyor. Testler tamamlandığında tüm kullanıcılar için sunulacaktır. Tabii ki net çıkış tarihi söylemek şimdilik mümkün değil. Ancak son zamanlarda kullanıcıların dizi önerilerinden şikayet ettiği biliniyordu. Dolayısıyla bu değişimin hayata geçmesi fazla uzun sürmeyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim