Anlık Bildirim

Netflix, film sektöründe aradığını bulamadı: Bütçeler kısılacak

Netflix, orijinal film yapımlarında art arda gelen hayal kırıklıklarının ardından strateji değişikliğine gitme kararı aldı. Yüksek bütçeli orijinal filmlerin sayısı azalacak.
Netflix, orijinal içerik kütüphanesini genişletmek için bildiğiniz gibi son yıllarda inanılmaz harcamalar yapıyor. Özellikle de film kategorisinde artık dünyanın en büyük yapımcı şirketleriyle yarışmaya başlayan dijital içerik devi, son dönemlerde 100 milyon doları aşan bütçelere sahip filmler hazırlamaya başlamıştı. Ancak sektörden gelen son haberlere göre Netflix, orijinal filmlerinde istediği başarıyı yakalayabilmiş değil.


The Information tarafından yapılan habere göre Netflix bundan sonra yüksek bütçeli filmler çekmeden önce iki kez düşünecek. Şirket yöneticisi Ted Sarandos, geçtiğimiz ay düzenlenen bir toplantıda orijinal filmlerinin yeterince izleyici çekemediğini ve bu alandaki gelecek planlarında değişiklikler yapmaya karar verdiklerini söylemiş.

The Information'da yer alan ifadelere göre Netflix'in bu kararı almasındaki en büyük etken, mart ayında yayınlanan Triple Frontier filmi olmuş. Ben Affleck'in başrolünde yer aldığı Triple Frontier, tam 115 milyon dolarlık dev bir bütçeyle hazırlanmış olmasına rağmen çok fazla seyirci sayısına ulaşamamıştı.

Netflix'in harcalamaları kısma kararı elbette daha az orijinal film göreceğimiz anlamına gelmiyor. Netflix yöneticileri artık film sektörünü daha iyi anlamaya başladıklarını düşünüyor. Daha düşük bütcelerle daha kaliteli filmler üretme yönünde bir plan var. Dijital içerik devinin 2019'da orijinal film ve diziler için ayırdığı bütçe tam 15 milyar dolardı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11349 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, triple frontier ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim