Anlık Bildirim

NVIDIA’dan mobil grafik çözümleri için giriş seviyesi GeForce MX250 sesleri

Uzun zamandır giriş seviyesi mobil ekran kartı çözümü duyurusu yapmayan NVIDIA, bu sessizliğini kısa süre içinde bozabilir. Sızıntılara göre firma, GeForce MX250 çipini yakın bir zamanda duyuracak.

NVIDIA’dan mobil grafik çözümleri için giriş seviyesi GeForce MX250 sesleri Tam Boyutta Gör
 

NVIDIA’nın üst segment grubunda yer alan Max-Q serisi ekran kartlarının bir süredir piyasa olduğunu biliyoruz. Ancak firma, uzun bir süredir giriş seviyesi mobil ekran kartlarını güncellemiyor. Bu sessizlik görünüşe göre pek uzun sürmeyecek. NVIDIA’nın GeForce MX150 mobil çipinin halefi sayılacak 2 GB GDDR5 bellekle donatılmış GeForce MX250 çözümünü yakın zamanda piyasaya süreceği konuşuluyor.

Eski Maxwell tabanlı GeForce 940MX çipini değiştiren GeForce MX150, mobil platformlar için oldukça popüler bir seçimdi. 2017’nin ilk yarısında duyurulan çip, Pascal tabanlı masaüstü çözümü GT 1030’a eşdeğer performans sunuyordu. Maliyet etkinliği sebebiyle de birçok dizüstü üreticisinin tercih ettiği çözümlerin başında gelen GeForce MX150 uzun bir süredir piyasada.

Videocardz sitesinden gelen sızıntılar, GeForce MX250’nin ayak seslerinin iyiden iyiye duyulmaya başladığını gösteriyor. Sızıntının kaynağı ise HP’nin piyasaya sürmeye hazırlandığı Zhan 66 Pro 14 G2 Notebook PC’si. Aşağıdaki resimde de görülebileceği üzere dizüstü bilgisayar GeForce MX250 seçeneği ile de satın alınabilecek.

NVIDIA’dan mobil grafik çözümleri için giriş seviyesi GeForce MX250 sesleri
 

Duyuru için CES 2019 bekleniyor olabilir 

GeForce MX250’nin Pascal GPU mimarisi ile mi yoksa Turing GPU mimarisi ile mi geleceği henüz belli değil. Ancak TU107 (RTX 2050) ve TU108 (RTX 2060) çiplerinin neredeyse hazır olduğu düşünüldüğünde, giriş seviyesi çipler için çok beklenmeyeceği aşikâr gibi gözüküyor. NVIDIA, önümüzdeki haftalarda yapılacak olan CES 2019 teknoloji fuarında bir sürpriz yapabilir.

Gelişmeler için lütfen bizi takip etmeye devam edin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim