Anlık Bildirim

NVMe 1.4 ve NVMe-oF 1.1 duyuruldu: DRAM'siz SSD'ler için iyileştirmeler

SSD’ler için kilometre taşı niteliğindeki NVMe standartının yeni sürümü 1.4 duyuruldu. Yeni özelliklerle gelen yeni sürüm veri kurtarma özellikleriyle faydalı olacak.
NVMe standartının özelliklerini belirleyen NVM Express Inc. Konseptin 1.4 numaralı yeni versiyonunu duyurdu. Yeni sürüm hem performans hem de güvenilirlik adına geliştirmelerle NVMe sürücüleri bir adım daha öteye taşıyacak.

Rebuild Assist sayesinde veri kurtarma operasyonlarının daha basit hale getirildiği sürüm kalcı olay kaydı sayesinde olası sorunların kaynağının tespitini de pratikleştiriyor. Yeni NVM setleriyle ve IO saptayıcısıyla daha yüksek performansın yanı sıra yüksek kaliteli hizmete imkan tanıyan yeni standartla SSD’lerin performansı daha da üst seviyelere çıkacak.

Host Memory Buffer'da iyileştirme 

Asimetrik ad alanı erişimi geliştirmesi sayesinde veriye erişimde en uygun yolların sağlanması iyileştirilirken NVMe 1.2 ile hayatımıza giren Host Memory Buffer sisteminde de yeniliğe gidilerek DRAM’siz SSD’lerin yaşadığı gecikme sorununun giderilmesi amaçlanmış. HMB’deki yenilik tasarımsal açıdan da sürücülerin kompleks dizaynını daha kolay üretilebilir ve geliştirilebilir hale getirecek.

NVMe-oF 1.1 

Endüstriyel kanatta ise NVMe-oF 1.1 duyuran birlik stabilite ve IO işlemlerinde iyileştirme vadediyor. TCP veri aktarımı özelliğiyle veri merkezlerindeki mevcut TCP/IP ağ alt yapısıyla da uyumlu olan NVMe over fabric 1.1’in endüstriyel alanda daha hızlı kullanıma geçmesi bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim