Anlık Bildirim

NSA açıkladı: Çin, ABD'ye büyük bir siber saldırı hazırlığında

ABD'nin istihbarat teşkilatı olan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'dan yapılan açıklamalar, Çin'in Amerika'ya büyük bir siber saldırı hazırlığında olduğu yönünde. İşte konunun detayları...
ABD'li üst düzey bir istihbarat yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, Çin'in ABD'deki siber faaliyetlerinin son aylarda arttığını ve gelecekteki yıkıcı saldırılara zemin hazırlayabilmek için, enerji, sağlık, finans ve ulaşım gibi kritik altyapıları hedef aldığını söyledi.

ABD önlemlerini sıkılaştırıyor

Ulusal Güvenlik Ajansı yetkilisi Rob Joyce Wall Street Journal siber güvenlik konferansında şunları söyledi: "Kritik altyapıya karşı hazırlıklı olduklarını ve en çok endişe yaratacak yıkıcı operasyonları gerçekleştirmeye çalıştıklarından endişe ediyoruz." Başkan Donald Trump'ın eski bir Beyaz Saray siber danışmanı olan Joyce konunun ayrıntılarına ise değinmedi.
Joyce'un bu sözleri sonrasında, ABD savcılarının ülkede yaşayan birçok Çin vatandaşına suç duyurusunda bulunacakları belirtiliyor. Bunların arasında ise Çin bağlantılı bir siber casusluk çetesinin olduğu da sızan bilgiler arasında. Çin ise gerçekleştirileceği iddia edilen bu siber saldırı iddialarını reddediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8893 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim