Anlık Bildirim

NATO kritik kararlarda yapay zekadan faydalanabilir

Üst düzey bir NATO(Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) yetkilisinin açıklamalarına göre NATO ilerleyen yapay zekayı örgütün karar alma süreçlerinde kullanabilir.

NATO kritik kararlarda yapay zekadan faydalanabilir Tam Boyutta Gör
 

Singapur'daki Shangri-La Diyaloğu konferansında konuşan NATO’nun Müttefik Yüksek Komutanı General Denis Mercier, NATO’nun da yapay zekadan faydalanabileceğini dile getirdi. 68 yıllık askeri ittifakın yapay zekaların karar vermesi konusunda hazır olması gerektiğini vurgulayan Mercier, verilerin dağılımı ve örgüt içindeki birimlerin harekete geçmesi noktasından bu teknolojiyi kullanabileceklerini söyledi.

Mercier, NATO’nun verileri ve insan gücünü bir araya getirerek askeri ittifak için kilit rol oynayan teknolojik ilerlemeleri keşfetme konusunda kararlı ifade ederken hem örgütün hem de örgütteki üye devletlerin kullanabileceği bulut benzeri büyük depolama alanları geliştirebileceklerini ve yapay zekayı bu verilerle entegre bir şekilde kullanabileceklerini açıkladı.

Daha önce Avrupa Komisyonu’nda da benzer bir konu tartışılmış ve ilerleyen dönemlerde yapay zekanın komisyon üyelerine asistanlık ederek, karar mekanizmasında önemli bir rol üstlenebileceği belirtilmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2341 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nato, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim