Anlık Bildirim

MyFitnessPal 150 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını açıkladı

Dünyanın en büyük spor markalarından Under Armour, sağlıklı beslenme ve fitness uygulaması MyFitnessPal'ın 150 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını açıkladı.
ABD merkezli dünyanın en büyük spor markalarından biri olan Under Armour, kendi sağlıklı beslenme ve fitness platformu MyFitnessPal'ın kullanıcı verilerinin çalındığını açıkladı. Yaklaşık 150 milyon kullanıcının etkilendiği bu veri çalma olayının detaylarına geçelim.
Under Armour, 2015 yılında 80 milyon kullanıcıya sahip diyet ve egzersiz aktivitlerini izleyen MyFitnessPal sitesi ve uygulamasını 475 milyon dolara satın almıştı. Satın almadan bu yana daha da büyüyen MyFitnessPal iki kat büyüme göstererek 160 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı ve bu alandaki en büyük platformlardan biri haline geldi.

Kullanıcılar kredi kartı bilgilerinin çalınmasından endişeli

Under Armour geçtiğimiz Şubat ayında kimliğini henüz belirleyemedikleri bilgisayar korsanlarının, MyFitnessPal veritabanına erişerek 150 milyon kullanıcının verilerini çaldığını açıkladı. Şirket çalınan bilgilerin kullanıcı adları, e-posta adresleri ve herhangi bir hack durumuna karşın karmaşık hale getirilmiş kullanıcı şifreleri olduğunu belirtse de kullanıcılar kredi kartı bilgilerinin de ele geçmiş olabileceği endişesinde. Bu kaygı verici olay MyFitnessPal web sitesinde kullanıcılara duyuruldu ve ne yapmaları gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı.
Facebook'un da başını bir hayli ağrıtan ve son zamanlardaki en popüler tartışma konularından biri olan veri ihlalleri artık kullanıcıları da tedirgin etmiş durumda. Uzmanlar şirketlerin bu konuya daha hassas yaklaşmaları ve güvenlik harcamalarını en üst seviyeye çıkarmaları gerektiğini belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim