Anlık Bildirim
 
AMD’nin Renoir kod adlı APU’ları gerek Zen mimarisiyle gelecek olmaları gerekse de 7 nm’nin avantajlarını sunacak olmaları nedeniyle bir çok oyuncunun merakla beklediği bir işlemci ailesi. Görünüşe göre firma mobil alanda performansı bir adım daha öteye taşıyacak.

4266 MHz LPDDR4X bellek 

Sızıntılara göre Renoir kod adlı mobil APU’lar 4266 MHz’lik LPDDR4X belleklerle çalışabilecek. Halihazırdaki U ve H serisi Picasso modellerinde DDR4-2400 MHz belleklere destek sunuluyor. Haliyle gelişme bir hayli önemli.

Diğer taraftan Intel de Ice Lake işlemcilerinde DDR4 3200 MHz ve LPDDR4 3733 MHz belleklere destek sunmuştu. Dolayısıyla GPU performansıyla öne çıkan APU’ların daha düşük frekansa mahkum edilmesi tuhaftı.
APU’ların ve özellikle de Zen mimarisinin yüksek frekanslı belleklere verdiği yanıtı hatırlayacak olursak mobil Renoir APU’ları bir hayli iddialı görünüyor. Son olarak Vega birimleriyle sunulması beklenen yongalarda DCN 2.1 motoruna yer verileceğe benziyor. Renoir çözümlerinin raflardaki yerini alması önümüzdeki yılı bulacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim