Anlık Bildirim

Milyarderler, fabrikalarını uzaya taşıma konusuna sıcak bakıyorlar

Dünya üzerinde gittikçe azalan enerji kaynaklarına dikkat çeken bilim insanları, milyarderlerin farbrikalarını uzaya taşıma konusuna artık ciddi baktıklarını belirtiyorlar.
Bilim kurgu gibi gelebilir ancak ağır sanayileri Dünya'dan taşıma fikri daha önce hiç olmadığı kadar yakın. Discover Magazine'in haberine göre Dünya üzerinde elimizde az miktarda kalan kaynakları kullanmak yerine, diğer gezegenlerden veya asteroitlerden kaynak toplamak, insanların hayatta kalmasını sağlamanın anahtarı olabilir.

İnsanlığın geleceği için yapılmalı

Central Florida Üniversitesi'nde gezegen bilimcisi Phil Metzger konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda: "Güneş sistemimiz Dünya'da var olandan bir milyar kat daha fazla sanayiyi destekleyebilir." ifadelerini kullanırken, bu konunun ne kadar ciddi olduğuna dikkat çekiyor. Bilim insanlarının genel görüşü, Dünya kaynakları azaldıkça ve nüfus arttıkça, önümüzdeki dönemde Uzay'dan kaynak toplamaktan başka bir çözüm bulunamayacağı yönünde.
Örneğin, Planetary Resources Inc., asteroit madenciliği teknolojilerini geliştirmek için on milyonlarca dolar fon topladı. Ancak finansal sıkıntılar, şirketin ilk asteroit araştırma görevini süresiz olarak ertelemesine yol açmış durumda. Bu konuda çalışmalar yapan kişilerden biri olan Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un konuyla ilgili düşüncesi ise: "Bence uzaya gitmemizin nedeni, benim görüşüme göre Dünya'yı kurtarmak. Çok temel ve uzun vadeli sorun, Dünya'da enerjimizin tükenmesi." şeklinde oldu. Azalan kaynaklar ve zaman, bizi ana gezegenimizin ötesine bakmaya zorlayan en önemli iki sebep.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5762 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzay madenciliği, kaynak ve
2 etiket daha asteroit Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim