Anlık Bildirim

Microsoft, xCloud oyun akışı hizmetini tanıttı

Teknoloji devi Microsoft'un uzun bir süredir bulut oyun akışı hizmeti geliştirdiğini sizlere duyurmuştuk. Şirket sonunda, xCloud adını verdiği bu hizmeti kullanıcılara tanıttı.
Teknolojiye yakın birçok kişinin, dev şirket Microsoft'un uzun bir süredir bulut oyun akışı hizmeti geliştirdiğinden haberi vardır. xCloud adı verilen bu projenin nasıl olduğuna dair kafalarda soru işareti mevcuttu ancak Microsoft, bu hizmetin ilk tanıtımını yaptı bile.

Halka açık ilk deneme yapıldı

Microsoft, geçtiğimiz yıl xCloud platformunu hizmete sokarak kullanıcıların bulut teknolojisi ile konsollara, PC'lere ve hatta mobil cihazlara aktarılacak oyunları oynayabileceklerini açıklamıştı.  Şirketin CEO'su Satya Nadella, hizmetin halka açık denemelerinin 2019'da başlayacağını söylemiş, ancak sonrasında pek bir gelişme olmamıştı. Ancak beklenen an geldi ve şirket  Project xCloud akış hizmetinin ilk kez halka açık olarak tanıttı.
Microsoft dün düzenlediği Inside Xbox etkinliğinde, Forza Horizon 4'ü, Azure veri merkezinden bir Android cihaza aktardı ve telefona bağlı bir Bluetooth kontrol cihazı ile oyunun oynanması sağlandı. Microsoft'un bulut oyun çalışmalarının başı Kareem Choudhry: "Project xCloud'u oyun konsollarının yerini almak için değil, müzik ve video severlerin bugün tadını çıkardığı aynı seçimi ve çok yönlülüğü sağlamanın bir yolu olarak geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı. Hizmetin ne zaman kullanıma sunulacağı ise şimdilik belli değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7689 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, project xcloud ve
3 etiket daha Android Oyun Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim