Anlık Bildirim

Microsoft'un yeni yapay zekası, metni konuşmaya başarılı bir şekilde aktarıyor

Yazılım devi Microsoft, Çinli araştırmacılarla geliştirdiği yeni yapay zeka destekli teknolojide, metinden sese dönüştürme işlemini oldukça gerçekçi bir hale getiriyor.
Metinden sese dönüştürme işlemi günümüzde çok da ileri seviyelerde değil. Zira konuşmadaki duraksamalar ve vurgular bir bilgisayar yardımıyla oluşturulduğunu kolayca anlamamızı sağlıyor. Ancak Microsoft'un geliştirdiği yeni bir yapay zeka teknolojisiyle, insan konuşmasına çok yakın bir dönüştürme işlemi yapılabilecek.

Yüzde 99.84 anlaşılabilirlik oranı

Microsoft ve Çinli araştırmacılar tarafından geliştirilen bu yapay zeka, 200 ses örneğine dayanarak gerçekli konuşmalar yaratabiliyor. Geliştirilen bu yeni teknoloji, beyindeki nöronları taklit eden derin nöral ağlara dayanıyor. Transformers olarak da adlandırılan bu  nöral ağlar, her girdi ve çıktıyı analiz ederek, çok uzun dizileri bile verimli bir şekilde işleyebiliyor.
Sonucun hafif bir robotik sesle alındığı bu teknolojide, yüzde 99.84'lük bir kelime anlaşılabilirliği oranı yakalanıyor. En önemlisi ise bu konuşmanın, diğer dönüştürme işlemlerine göre son derece gerçekçi olması. Microsoft, geliştirdiği bu yapay zeka ile yakın bir zamanda daha da gerçekçi diyaloglar oluşturulabileceğini de belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim