Anlık Bildirim

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Lite, Build 2019’un gündeminde yok

Microsoft düşük kapasiteli cihazlarda çalışmak üzere tasarlanmış hafif bir Windows sürümü geliştiriyor. Windows Lite'ın Build 2019’da sahneye çıkması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmeyecek.
Microsoft düşük kapasiteli cihazlarda daha iyi bir performans sunması için Windows Lite olarak anılan bir işletim sistemi geliştiriyor. Yazılım devi bu hamlesiyle Google’ın dizüstü bilgisayarlar için tasarladığı ve giderek yaygınlaşan Chrome OS işletim sisteminin karşısına bir rakip çıkaracak.
Gelen haberlere bakılırsa şirket 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Build geliştirici konferansında Windows Lite projesi hakkında konuşmayacak. Yani yakın zamanda işletim sisteminin önizleme sürümünü görme şansımız yok. Gecikme kısmen şirketin Chromium tabanlı Edge tarayıcısı üzerinde çalışılmasından kaynaklanıyor olabilir.

Etkinlikte bahsi geçmeyecek

Herkes Windows Lite ve Core OS işletim sistemleri hakkındaki detayların Build 2019 kapsamında paylaşılacağını umuyordu. Ancak The Verge adlı internet sitesinin editörü Tom Warren, yazılım devinin etkinlik için böyle bir gündeminin olmadığını söyledi.
Build 2019, geliştiricilere yönelik yazılım odaklı bir etkinlik olduğu için Microsoft'un yeni işletim sistemlerini sahneye çıkarması için son derece ideal bir ortam. Ancak şirketin bu önemli etkinlikte Windows Lite ve Core OS projelerinden bahsetmeyi planlamaması, işletim sistemlerinin tam olarak hazır olmadığı anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim