Anlık Bildirim

Microsoft'un yeni geliştirdiği teknolojiyle, sesli asistan fısıltıyı anlayabilecek

Yazılım devi Microsoft'un geçtiğimiz Aralık ayında aldığı yeni bir patent ortaya çıktı. Bu patente göre sesli asistanlara fısıltı yoluyla komut vermek mümkün hale gelecek.
Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından Aralık 2018'de yayınlanan yeni bir patente göre Microsoft önümüzdeki dönemde, kullanıcıların sessiz komutlar kullanarak sanal bir asistanı kontrol etmesine izin veren yeni bir teknolojiyi kullanıma sunacak.

Sessiz komut teknolojisi

Microsoft'un almış olduğu patent, eğer çevrenizi rahatsız etmek istemediğiniz bir ortamdaysanız, sanal asistana fısıltı yoluyla komutlar verebileceğiniz bir teknolojiyi kapsıyor. Kullandığınız cihazı ağzınıza yaklaştırarak sessiz bir şekilde konuşmanız bile, sanal asistanın komutu algılamasına yeteceği ifade ediliyor.
Yazılım devinin geliştirdiği bu sessiz komut teknolojisinin, kullanıcıların telefon veya bilgisayarlarına komut verirken garip bir görüntü vermelerinin de önüne geçeceği belirtiliyor. Bakalım şirket bu teknolojiyi performansından pek de memnun olmadığı Cortana'da mı yoksa diğer sesli asistanlarda mı kullanacak hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim