Anlık Bildirim

Microsoft'tan görme engelli çocuklar için fiziksel programlama dili: Code Jumper

Yazılım devi Microsoft, görme engelli çocuklar için tasarlanmış 'fiziksel' bir programlama dili olan Code Jumper'ı tanıttı. Peki bu fiziksel programlama dili nasıl çalışıyor?
Microsoft geçmişte birkaç tartışmalı işe imza atmış olsa da, suçlanamayacağı konulardan biri de hiç kuşku yok ki engelli kişilere olan desteği. Şirket yaptığı açıklama ile görme engelli çocukların programlamanın temelini öğrenmelerini sağlayan Code Jumper programlama dilini tanıttı.

Kodlamanın temelini öğretiyor

Şirket birkaç ay önce sınırlı motor becerisine sahip kişilere yönelik olarak tasarlanan ve oyunları daha rahat oynamalarına olanak sağlayan bir cihaz olan Xbox Adaptive Controller'ı tanıtmıştı. Bu cihazın başarısının ardından ise şirket boş durmadı ve fiziksel bir programlama dili olan Code Jumper'ı başlattı.

Code Jumper, kullanıcıların farklı komutları tetiklemek ve işlevsel programlar oluşturmak için fiziksel blokları birbirine bağlamasına olanak tanıyor. Bu fiziksel programlama dili ile nesnelere ekleyebileceğiniz birçok komut var. Microsoft bu projeyi, görme engelli çocuklara kodlamanın temelini öğretmenin bir yolu olarak başlattığını belirtiyor. Code Jumper kitleri ilk olarak ABD, İngiltere ve Hindistan'daki görme engelli çocuklara dağıtılmaya başlanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim