Anlık Bildirim

Microsoft, şifresiz bir dünya için çalışıyor

Yazılım devi Microsoft, şifrelerin kullanılmadığı bir bilgisayar dünyasının temellerini atmaya başladı. Şirket Windows 10'un cep telefonu doğrulama koduyla açılması için çalışmalar yapıyor.
Geçtiğimiz yıl teknoloji devi Microsoft, şifresiz bir dünya için çalışmalara başlamıştı. Şirket, Windows 10 Home Edition'ın bir önizleme sürümünde bu tip bir özellik desteği sunmuştu ve gelen haberler Nisan ayına kadar tüm Windows 10 versiyonlarına geleceği yönünde.

Güvenlik düzeyini arttıracağı düşünülüyor

Microsoft'un geliştirdiği sistem iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğiyle benzerlik gösteriyor. Telefon numaranızı giriyorsunuz ve telefonunuza gelen doğrulama kodunu kullanarak Windows hesabınızda oturum açabiliyorsunuz. Buna ek olarak PIN, parmak izi ve hatta yüz tanıma sistemi desteklerinin de olacağı belirtiliyor.
Her ne kadar, bilgisayar korsanlarının SIM numaranız üzerinden telefonunuza erişebilmeleri mümkün olsa da, bu tip bir olayın, mevcut şifrenizi ele geçirmek kadar kolay olmadığını söyleyebiliriz. Yapay zeka ile parmak izi bile üretileceği iddialarının olduğu bu dönemde, Microsoft'un bu çözümünün güvenlik düzeyini yükselteceği ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11344 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, şifre ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim