Anlık Bildirim

Microsoft modern işletim sistemi vizyonunu açıkladı: Geleceğin Windows'u nasıl olacak?

Microsoft, modern bir işletim sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini paylaştığı bir blog yazısı yayınladı. Şirketin vizyonu, gelecekteki Windows sürümleri hakkında ipuçları veriyor.
Microsoft, bu yılki Computex fuarında yapılan duyuruların bazılarını detaylandıran bir blog yazısı yayınladı. Yazılım devi "modern işletim sistemi" vizyonundan bahsettiği yazısında, böyle bir platformun temeli olarak gördüğü bazı önemli noktaları açıkladı.
En kritik konulardan biri modern bir işletim sisteminde güncellemelerin nasıl yapılacağıyla ilgili. Şirket güncelleme deneyiminin görünmeden arka planda yapılması ve tamamen sorunsuz olarak gerçekleşmesi gerektiğini söylüyor.
Computex'te konuşan Microsoft Tüketici ve Cihaz Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Parker, gelecekteki Windows sürümlerine atıfta bulunmak yerine modern bir işletim sisteminin neler içermesi gerektiğine değindi.
Deneyimli yöneticiye göre güncelleme deneyiminin sorunsuz ve kesintisiz olarak anlık gerçekleşmesi gerekiyor. Ancak herkesin bildiği üzere Windows 10 henüz bu noktaya ulaşmaya çok uzak. Zira her yeni Windows 10 güncellemesi birçok hatayı da beraberinde getiriyor.

Güvenli ve daima bağlı

Microsoft, modern bir işletim sisteminin varsayılan olarak güvenli olması gerektiğini söylüyor. Yazılım devine göre bu, uygulamalar gibi diğer bileşenlerin işletim sisteminden ayrılması ile mümkün olabilir.
Diğer bir konu da modern bir işletim sisteminin kullanıcının Wifi ve 5G bağlantısı ile daima internete bağlı olmasını sağlaması. Bu bildiğiniz üzere Microsoft'un ARM tabanlı Windows 10 için sıklıkla gündeme getirdiği bir kavram.
Şirketin gelecekteki işletim sistemi vizyonunda buluttan ve yapay zekanın gücünden yararlanan yeni deneyimler sunmak da var. Ayrıca çok yönlü giriş desteği de planlanıyor. Yani kullanıcılar modern işletim sistemi üzerinde klavye ve fare dışında kalem, ses, dokunma ve hatta bakışlarıyla kontrol sağlayabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15048 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
2 etiket daha işletim sistemi Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim