Anlık Bildirim

Microsoft havlu attı: Edge yerine Chrome tabanlı yeni bir tarayıcı geliyor

Microsoft, Internet Explorer'dan daha hızlı ve modern bir deneyim sunan Edge tarayıcısıyla bile istenilen başarıya ulaşamadı. Şirket, Windows 10 için yeni bir Chromium tabanlı tarayıcı geliştiriyor...
Microsoft, Windows 10'u tanıttığında Edge adlı yeni bir tarayıcı da duyurdu. Şirketin yeni tarayıcısı yıllardır alay konusu haline gelen Internet Explorer'a kıyasla kuşkusuz daha hızlı ve modern. Ancak hala kullanıcıları Chrome ve Firefox gibi alternatiflerden vazgeçirebilecek seviyede değil.
Öyle görünüyor ki Microsoft, Edge konusunda havlu atmaya hazırlanıyor. Windows Central adlı internet sitesinin haberine göre yazılım devi, Windows 10 işletim sistemi için Edge'in yerini alabilecek yeni bir Chrome tabanlı tarayıcı geliştiriyor.
Anaheim kod adlı bu yeni web tarayıcısının Google Chrome'un kullandığı görüntü oluşturma motoru olan Chromium ile güçlendirileceği söyleniyor. Yani bu da Microsoft'un EdgeHTML motorundan vazgeçmesi demek. Ayrıca Windows 10'da varsayılan tarayıcı haline geleceği de belirtiliyor. Ancak isminin Edge olarak mı kalacağı veya tamamen başka bir isimle mi adlandırılacağı belli değil.

Kullanıcıları Chrome'dan vazgeçirebilir

Sonuç olarak Microsoft'un Chromium tabanlı yeni tarayıcısı şu an pazar lideri olan Chrome'a yakın bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Bu da Windows 10 kurduktan sonra ilk işi Chrome'u indirip yüklemek olan kullanıcıları bu kararlarından vazgeçirerek yeni tarayıcıyı kullanmaya itebilir.
Anaheim kod adı altında geliştirilen yeni tarayıcının ne zaman yayınlanacağı konusunda bir bilgi yok ancak Windows Central, 2019'un ilk yarısında kullanıma sunulabileceğini söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22201 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim