Anlık Bildirim

Microsoft, çift ekranlı cihazlar için Windows Lite versiyonunu geliştiriyor

Microsoft, çift ekranlarda kullanılmak üzere Windows'un hafif bir sürümünü geliştiriyor. Windows Lite olarak adlandırılacak olan işletim sistemi katlanabilir telefonlarda da kullanılabilecek.
Microsoft'un Chromebook rakipleri ve çift ekranlı cihazlar için Windows'un yeni hafif bir sürümü üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Çift ekranlı cihazlar için kullanıcı arayüzünde değişiklikler yapılan Windows Lite adlı işletim sistemini çalıştıracak olan donanımların ise yıl sonunda piyasaya sürüleceği belirtildi.

Hedef Chrome OS

Aslına Microsoft'un Windows Lite adındaki bu işletim sistemini geliştirdiği biliniyordu ancak projenin ne zaman somut bir hal alacağı belli değildi. The Verge'nin haberine göre Windows Lite'ın arayüzü, Windows işletim sisteminden çok farklı olmayacak. Şirketin başlangıçta çift ekranlı cihazları hedef alıyor gibi göründüğü, ancak asıl hedefinin Chromebook rakiplerinin öne çıkmasını sağlamak olduğu ifade ediliyor.
Microsoft'un Windows Lite'ı tam olarak ne zaman piyasaya süreceği henüz belli değil. Yazılım devi Chrome OS’nin ABD’deki okullarda popülerlik kazanmasına yıllardır seyirci ve bu gidişata bir son vermek istiyor. Şirketin Mayıs ayında düzenlenecek olan bir konferansta, Windows Lite ile ilgili daha somut bilgiler vermesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim