Anlık Bildirim

Microsoft çevrim içi oyun hizmeti xCloud’u duyurdu

Microsoft bir süre önce ilk ipuçlarını verdiği çevrim içi oyun hizmeti Project xCloud’u duyurdu. Artık Xbox oyunlarını mobil cihazlarınızdan akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz.

Bir dönem kısıtlı imkanlar nedeniyle çevrim içi oyun akışı girişimlerinin başarılı olamadığını ve konsol devlerine satıldığına şahit olduk. Bugün ise şartlar değişti ve önemli yatırımlar yapılan bir alan haline geldi. Sony’den sonra Microsoft da bu alana adım attı.

Project xCloud neler sunuyor?

Project xCloud olarak duyurulan yeni hizmet yeterli donanımınız olmasa dahi bir bilgisayar veya mobil cihaz üzerinden Microsoft oyunlarını oynayabilmenizi sağlıyor. Halo Infinite, Gears of War 5 veya Sea of Thieves gibi yapımlar yakın zamanda ekranınızda olacak.

Abonelik tabanlı bir hizmet olacağı tahmin edilen Project xCloud için Microsoft çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Çevrim içi akışlarda ortaya çıkan gecikme veya takılma gibi sorunların çözülmesi listenin başındaki görev durumunda.

Diğer taraftan bir Xbox One kontrolcüsü olmayanlar için Microsoft ekran üzerinde çok hassas ve az yer kaplayan sanal bir kontrolcü de geliştiriyor. Firma yeni hizmetinde oyuncuları odak noktasına koyduğunu ifade ediyor.

Henüz projenin ne zaman tamamlanacağı açıklanmadı ancak en erken gelecek yıl ABD’de açık beta sürecinin başlayacağı ifade ediliyor. Her şey yolunda giderse Project xCloud tüm oyunculara açılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim