Anlık Bildirim

Microsoft artık Huawei'ye Windows lisansı vermiyor

Microsoft, ABD'nin Huawei ile ilgili uyguladığı yasağa desteğini genişletti. Şirket bundan böyle Huawei ürünlerinde kullanılmak üzere şirkete Windows lisansı vermeyecek.
Microsoft, Huawei ürünlerini kendi mağazalarından kaldırdıktan sonra, Çinli şirketin Amerikan şirketleriyle çalışmasını yasaklayan devlet düzenine uyma yönünde bir adım daha attı. SCMP'nin yeni bir raporuna göre Microsoft, Huawei’ye Windows lisansı vermeyi sonlandırdı.

Huawei kendi işletim sitemine geçecek

Yazılım devinin aldığı bu karar Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin artık Windows işletim sistemini çalıştıran yeni ürünler piyasaya süremeyeceği anlamına geliyor. Başkan Trump tarafından bu ayın başlarında imzalanan hükümet emri uyarınca, Huawei'nin Amerikan şirketleri tarafından geliştirilen ürünleri kullanmasına izin verilmiyor ve bunlar arasında hem Android hem de Windows işletim sistemleri var.
Google, Huawei’nin Android lisanslarına erişimini zaten iptal etmişti ve şimdi Microsoft da aynı şeyi Windows için yapıyor. Huawei, dizüstü bilgisayar serisinde Windows işletim sistemini kullandığı ve bu nedenle artık Windows'u yeni cihazlara kuramayacağı için, kendi işletim sistemine geçiş yapmayı planlıyor. Kod adı Hongmeng olan Huawei'nin işletim sisteminin detaylarının ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9651 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim