Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 7 ve Office desteğinin sonlanacağını kullanıcılara bildirimlerle duyuracak

Yazılım devi Microsoft, başta Windows 7 ve Office olmak üzere birçok yazılımın desteğini 2020 yılında sonlandıracağını açıklamıştı. Şirket bu durumu kullanıcılara bildirimlerle duyurmaya başlıyor.
Microsoft, 14 Ocak 2020'de Windows 7 desteğinin sona ereceğini çoktan onaylamıştı . Şirket şimdi, işletim sisteminin bu sürümünü çalıştıran kullanıcılara, yaklaşmakta olan desteğin sona ermesi hakkında bilgi vermek için bildirimler göndermeyi planlıyor. Gelecek aydan itibaren kullanıcılara kesin tarihler ve ne yapmaları gerektiği konularında bildirimler gönderilecek.

Bildirimler kullanıcıları rahatsız etmeyecek

Microsoft'un artık bu yazılımlara destek sunmaması, Windows 7 ve Office için artık güvenlik güncellemeleri yayınlamayacağı anlamına geliyor. Kullanıcıların bu yazılımlar yerine Windows 10 ve Office 365'e yükseltme yapmaları öneriliyor. Zira yazılımlarını güncellemeyen kullanıcıların güvenlik zaafiyetleriyle karşılaşabilecekleri de belirtilmiş.
Microsoft'un önümüzdeki ay göndermeye başlayacağı bildirimler, özellikle Windows 10'dan bahsetmiyor. Şirket desteği sona erecek yazılımlarla ilgili bilgilerin yer aldığı web sitesine bir bağlantı ekleyecek. Şirket yetkilisi Matt Barlow kullanıcıların bu bildirimleri bir daha görmeme gibi bir seçeneklerinin olacağını da açıkladı. Zira birçok kullanıcı Windows 10 yükseltme döneminde sürekli bildirim almaktan şikayetçi bir duruma gelmişlerdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7482 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim