Anlık Bildirim

Microsoft, Semantic Machines'ı satın alıyor: Cortana artık daha doğal konuşacak

Yapay zeka alanında gelişim göstermek isteyen Microsoft, bu konuda çalışmalar yapan Semantic Machines şirketini satın alarak, asistanı Cortana'nın insanlarla doğal sohbetler yapmasını sağlayacak.
Yazılım devi Microsoft, dijital asistan rekabetinde Amazon ve Google'ın gerisinde kalmak istemiyor. Dijital asistanı Cortana ile beklediği etkiyi henüz yaratamayan Microsoft, bu gidişatı değiştirmek için yapay zeka ile diyalog işlevlerini inşa eden Semantic Machines şirketini satın almaya karar verdi.

Microsoft, Amazon ve Google'ı geçmeye kararlı

Kaliforniya Berkeley'de bulunan şirket, yapay zeka destekli çalışmalar yürütüyor ve robotların insanlarla doğal olarak sohbet edebilmesi yönünde projeler tasarlıyor. Microsoft yetkilileri, Semantic Machines'ı satın alarak Berkeley'de yapay zeka çalışmaları yürütecek bir merkez inşa etmeye kararlı olduklarını açıkladılar. Bu merkezde robotların insanlarla doğal olarak konuşabilmesi için yeni teknolojilerin geliştirileceği belirtiliyor.
Sadece Cortana ile sınırlı kalmayacak olan bu teknolojinin başta Microsoft'un sosyal chatbotu Xiaoice olmak üzere birçok serviste kullanılması planlanıyor. Microsoft bu hamleyle uzun vadede Amazon ve Google'ın önüne geçmek isterken, satın almayla ilgili detaylar ise henüz açıklanmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim