Anlık Bildirim

Microsoft, Paint uygulamasını Windows 10'dan kaldırma planından vazgeçti

Microsoft, yılların eskitemediği Paint yazılımını Windows 10'dan kaldırmayı planlıyordu. Ancak şirket bu düşüncesinden vazgeçti ve klasikleşmiş Paint'i işletim sisteminde tutmaya devam edecek.
Yazılım devi, klasik Microsoft Paint'i Windows 10'dan emekli etmeyi planlıyordu ancak gelen haberler bu kararın geri çekildiği yönünde. Yapılan açıklamalara göre şirket, uygulamayı modern Paint 3D'nin yanında sunmaya devam etmeye karar verdi.

İkisi de bir arada olacak

2017 sonbaharında başlatılan Windows 10 Fall Creators Update (sürüm 1709), kullanıcılara Microsoft Paint'in kullanımdan kaldırılacağına dair bir uyarı göstermişti. Şirket, kullanıcıları dokunmatik desteği olan ve genel olarak Windows 10'daki mevcut özelliklerle uyumlu çalışan Paint 3D'ye yönlendirmeye çalışmıştı. Klasik Paint yazılımının da bir süre sonra uygulama mağazasından indirilebileceği belirtiliyordu.

Ancak uzun bir süredir bu uyarının tamamen kaldırıldığı ortaya çıktı. Microsoft'un bu adımı atarak bir anlamda klasikleşmiş olan Paint'in sonunu hazırladığına inanılıyordu. Ancak şirket son bir hamleyle, Paint ve Paint 3D yazılımlarının ikisinin de Windows 10 işletim sisteminde bulunmasını kararlaştırdı. Bu haberi de Microsoft yöneticilerinden Brandon LeBlanc, kişisel Twitter hesabından duyurdu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim