Anlık Bildirim

Microsoft, Cortana’yı ayrı bir uygulama haline getiriyor

Windows içerisinde dahili olarak gelen Cortana, Microsoft Store’da Beta sürümüyle yerini aldı. Firmanın planları net olmasa da Cortana tamamıyla ayrı bir uygulama haline gelebilir.
Microsoft Cortana’yı ayırıyor Tam Boyutta Gör
Cortana sesli asistan, Windows 10 ile birlikte gelen önemli özelliklerden biri. Ülkemizde aktif olmadığı için Windows kullanıcıları Cortana’yı fark edemiyorlar ancak normalde işletim sistemiyle oldukça iç içe bir servis. Hatta varsayılan olarak görev çubuğu üzerinden ulaşılabilir halde geliyor. Microsoft Store’da, Cortana’nın Beta sürümü ortaya çıktı. Firma, sesli asistanını işletim sistemi içerisinden ayırmak istiyor olabilir.

Güncellemeler mağaza üzerinden

Bildiğiniz üzere Cortana kişisel asistanın güncellenmesi için Windows güncellemelerini kullanması gerekiyor. Microsoft Store üzerinden ulaşılabilir olması sayesinde, büyük güncellemeleri beklemek yerine, mağaza üzerinden güncellenecek. Cortana’nın ayrı bir uygulama haline getirilmesindeki öncelikli amacın bu olduğu tahmin ediliyor. Böylece eklenecek yeni özelliklerin ve düzeltmelerin hız kazanması mümkün.

Ayrı uygulama haline gelmesinin kullanıcıları sevindirecek bir yönü de mevcut. Henüz kesin bir şey söyleyemesek de ayrı uygulama haline gelen Cortana’yı kaldırmanıza izin verilebilir. Daha önce belirttiğimiz gibi Cortana ülkemiz için açık olmadığından böyle bir çözüme ihtiyaç duymuyoruz. Ancak zorunlu olarak işletim sistemi içerisinde gelmesi pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyor.

Cortana bir yandan da gelişmesine devam etmekte. Hatta iOS ve Android cihazlardaki yerini bile uzun zaman önce aldı. Firmanın sesli asistanı hakkında planları zamanla belli olacaktır. Haberimiz içeisinde bahsettiğimiz Cortana - Beta listelemesine bu bağlantıdan göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim