Anlık Bildirim

Microsoft, Amazon Go'ya rakip kasiyersiz mağaza geliştiriyor

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi Amazon ve Microsoft, perakendecilik sektöründe de karşı karşıya gelebilir. Microsoft kasiyersiz mağaza için çalışmalara başladı.

Microsoft, Amazon Go'ya rakip kasiyersiz mağaza geliştiriyor Tam Boyutta Gör
 

ABD'nin önde gelen iki teknoloji devi Amazon ve Microsoft, başta bulut hizmeti olmak üzere teknolojinin pek çok noktasında rekabet içinde. E-ticaretteki rolüyle rakibinden ayrılan Amazon, bu yılın başlarında kasiyerin bulunmadığı ve her türlü satın alma/ödeme işleminin otomatik olarak gerçekleştiği mağaza konsepti Amazon Go'yu kullanıma sunmuştu. Amazon henüz tek bir mağazada Go konseptini test ediyor ancak son çıkan haberlere göre Microsoft, bu alanda da Amazon'a rakip olmak istiyor.


Rekabet farklı alana taşınıyor 

Reuters'ın haberine göre Microsoft, bütün işlemlerin otonom olarak yürütüldüğü bir mağaza geliştirmek için bir süredir çeşitli çalışmalar yürütüyor. Şirket, yapay zeka uygulamalarına odaklanan birimi Business AI'da bir ekibi sadece bu yeni mağaza konseptinin geliştirilmesi için çalıştırıyor. 10 ile 15 kişiden oluştuğu tahmin edilen ekip; kameralarla alışveriş sepetlerini takip etmek, ürünleri tanımlamak ve akıllı telefonla ödeme gerçekleştirmek gibi Amazon Go'da da bulunan bazı uygulamaları test ediyor.


Tabi Microsoft, konsepti geliştirme ve halka açık testlere başlama konusunda Amazon'un gerisinde kalmış gibi görünüyor ancak iddialara göre şirket geliştirdiği teknolojiyi kullanacak mağaza zincirleri için görüşmelere başlamış durumda. Aralarında ABD'li mağazacılık devi Walmart'ın da bulunduğu bir dizi şirketle teknolojisi hakkında görüşmeler yapan Microsoft'un, teknolojiyi gerçek hayatta ne zaman test edeceği henüz bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim