Anlık Bildirim

Micro LED ekranlı akıllı saatler yolda

Ortaya çıkan son raporlara göre 2020 yılında, Micro LED ekranlı akıllı saatleri raflarda görmeye başlayacağız. OLED’e kıyasla daha ince, daha canlı ve daha parlak ekranlı akıllı saatler geliyor.
Micro LED ekranlı akıllı saatler yolda Tam Boyutta Gör
Giyilebilir aksesuar sektörünün en büyük ayağı olan akıllı saatler gelişmelerine devam ediyor. Digitimes tarafından paylaşılan son rapora göre önümüzdeki yıl akıllı saatlerin ekranları konusunda önemli bir değişim bizleri bekliyor. 2020 yılı itibariyle Micro LED ekranlı akıllı saatler raflardaki yerini alacak.

Micro LED neler sağlıyor?

Daha önce duymayanlar için Micro LED teknolojisini, OLED’den sonraki adım olarak tanımlayabiliriz. Henüz yeterince yayılmaya başlamamış olsa da Micro LED ekranların sahip olduğu gelişmeler oldukça önemli. OLED ile kıyasladığımızda, Micro LED’in çok daha ince olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ekran parlaklığı konusunda da önemli gelişmeler sunuyor.

Micro LED ekranlı akıllı saatler yolda Tam Boyutta Gör

Adından anlayabileceğiniz üzere Micro LED teknolojisi mikroskobik derecede küçük LED’leri tanımlıyor. Her bir pikseli oluşturan micro LED’ler dayanıklılık konusunda oldukça iddialı. Galyum nitrit tabanlı LED’ler oldukça uzun ömürlüler. Ayrıca OLED ekranlardaki ekran yanması problemi de ortadan kalkıyor.

Akıllı saatler sürekli vücudumuzda olması sebebiyle, telefonlarımıza kıyasla çok daha zorlu koşullarla karşılaşıyorlar. Daha dayanıklı ve enerji verimliliği daha iyi Micro LED ekran teknolojisi sayesinde akıllı saatlerin ömrü uzayabilir. Ayrıca parlaklıktaki artış da ekranın gün ışığı altındaki okunabilirliğine katkı sağlayacaktır. Raporun belirttiğine göre 2019’un ikinci yarısıyla birlikte Micro LED üretiminde büyük gelişmeler yaşanacak. Bu da MicroLED ekranlı bir çok cihazın yolda olduğu manasına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim