Anlık Bildirim

Mercedes-Benz, Trump'ın tehdidinden sonra İran operasyonlarını durdurdu

Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler, Donal Trump'ın İran'a yönelik sert sözlerinden sonra bir açıklama yaparak İran'daki operasyonlarının ikinci bir emre kadar durdurulduğunu açıkladı. İşte detaylar

Mercedes-Benz, Trump'ın tehdidinden sonra İran operasyonlarını durdurdu Tam Boyutta Gör
 

ABD Başkanı Donald Trump’ın “İran ile iş yapan ABD ile yapamaz” şeklindeki sert açıklamasından sonra ilk harekete geçen şirketlerden biri Daimler oldu. Lüks otomobil üreticisi Mercedes’i de çatısı altında barındıran Daimler, İran ile olan tüm faaliyetlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu açıkladı.

Ağır vasıta araç pazarının en büyük oyuncularından biri olan Daimler, 2016 yılının başlarında Mercedes-Benz kamyonlarının distribütörlüğünü yapması için İran Khodro adındaki bir şirket ile anlaşmıştı. Ayrıca Daimler’in Tahran’da temsilcilik ofisi açma planları da bulunuyordu. Fakat son açıklamadan sonra bu planların gerçeğe dönüşmeyeceği net bir şekilde ifade edilmiş oldu.

Daimler tarafından bugün yapılan açıklamada, “ABD’nin ekonomik yaptırımları nedeniyle İran ile olan tüm faaliyetlerimizi durdurduk. Mercedes-Benz kamyonlarının üretim ve satışını devam ettirmiyoruz. Mercedes marka binek araçların satışı da yeniden başlamayacak.” denildi. Şirket yönetimi, iki ülke arasındaki politik gelişmeleri yakından takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6117 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes-benz, donald trump ve
2 etiket daha daimler iran abd iran
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim