Anlık Bildirim

Mercedes hidrojen yakıtlı yeni prizli hibrit bir GLC versiyonu duyurdu

Mercedes'ten hidrojen yakıt hücreli otomobil piyasasını heyecanlandıracak hamle; marka dünyada bir ilk olarak hem prizli hem de hidrojen tanklı yeni bir hibrit model geliştirdi.
Otomobil piyasasına baktığımızda hidrojen yakıtlı pek fazla modelin yer almadığını görüyoruz. Mercedes-Benz, yeni modeliyle bu alanda bir ilki başardı. Marka, GLC F-Cell adında hem hidrojen hem de prizli olan bir hibrit model geliştirdi.
Frankfurt Otomobil Fuarında GLC F-Cell'in seri üretim öncesi bir versiyonunu gösteren Alman üretici, modeli 2019 yılında pazara sunacak. Sahip olduğu elektrik motorundan 197 beygir güç üreten GLC F-Cell, 13,8 kWh bir bataryaya ve 4,4 kilogramlık hidrojen depolama kapasitesine sahip. Prize takıldığı zaman 1,5 saat gibi kısa bir sürede şarj olan aracın bataryası, 50 kilometrelik menzil sunuyor. Batarya bittiği zaman hidrojen yakıtı devreye girerken, araç bu haliyle 160 km/h son sürata ulaşabiliyor.
Bütün bunların dışında araç markanın halihazırda sattığı GLC modelinden herhangi bir fark sunmuyor. Marka yaptığı açıklamada önceki hidrojen yakıt hücreli otomobil denemelerinden tankların boyutunu azaltıp, performansı arttırmayı öğrendiğini belirtirken, böylece GLC F-Cell'de pratikliğin olumsuz etkilenmediğini söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4162 kez okundu.
7 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes, mercedes-benz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim