Anlık Bildirim

Mercedes-AMG arkadan itişe son veriyor: Tüm yeni nesil modeller 4WD olacak

Mercedes-AMG patronu Tobias Moers'ten şirketin geleceğiyle ilgili kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Buna göre, yakın gelecekte marka bazında arkadan itişe son verilecek. Tüm modeller 4WD olacak

Mercedes-AMG arkadan itişe son veriyor: Tüm yeni nesil modeller 4WD olacak Tam Boyutta Gör

Otomotiv sektörünün genelinde esen değişim rüzgarları Mercedes-AMG’yi de etkisi altına almış durumda. Geçtiğimiz günlerde 2021’den itibaren tüm modellerinin elektrikli bir versiyona sahip olacağını duyuran şirketten yeni bir açıklama geldi. Buna göre, tüm yeni nesil Mercedes-AMG modellerinde dört tekerlekten çekiş standart olacak.

Müşterilerin çoğu 4WD istiyor 

Söz konusu açıklama, AMG patronu Tobias Moers’e ait. Aldıkları kararın müşterilerinden gelen taleple alakalı olduğunu belirten Moers, Autocar’a verdiği röportajda “Müşterilerimiz bize gerekli cevabı verdi. Buna göre çoğunluk dört tekerlekten çekişli (4WD) araçlar istiyor. AMG E Serisi’ni arkadan itişli olarak sattığımız zamanlar dört tekerlekten çekiş sistemini de opsiyon olarak sunuyorduk. Araçların %90’ı 4WD olarak satıldı.” ifadelerine yer verdi.

Tobias Moers’e Mercedes-AMG GT’nin akıbeti de soruldu. Şuanda arkadan itişli olarak satılan aracın, yeni E63 önderliğinde sunulan gelişmiş dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmayacağı sorulduğunda, Moers’in yanıtı “Olmalı” oldu. Açıklama şu şekilde devam etti: “Müşterilerimiz GT’nin de 4WD olmasını istiyor. Örneğin Münih’teki insanlar, dört tekerlekten çekişli sürüş istediklerini her fırsatta dile getiriyor. Sanırım bunu güvenlik ve denge için istiyorlar.

Mercedes-AMG, gelişmiş dört tekerlekten çekiş sisteminin prömiyerini yeni nesil E63 ile yaptı. Bu sistem, öncekilerden farklı olarak tek bir tuşla tüm tork ve gücün %100’ünü arka tekerleklere iletebiliyor. Moers, yeni nesil Mercedes-AMG modellerinde standart olacak bu sistemin iki tarafı da memnun edeceğine inanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5304 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes-amg, mercedes-amg e63 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim