Anlık Bildirim

Merakla beklenen 'Dune' uyarlamasının vizyon tarihi açıklandı

Bilim kurgu denilince akla gelen ilk serilerden olan Dune, tekrar sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yapımcı stüdyo Warner Bros., yeni filmin vizyon tarihini açıkladı.
Bilim kurgu edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan Dune serisi, uzun bir sürenin ardından tekrar sinemaya uyarlanıyor. Filmin hazırlıklarına hız kesmeden devam eden yapımcı firma Warner Bros., nihayet vizyon tarihini de açıkladı. Dune filmi 20 Kasım 2020 tarihinde sinemaseverlerle buluşacak.

Yeni Dune filminin oyuncu kadrosu şu anda oldukça zengin görünüyor. Jason Momoa, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Oscar Isaac, Zendaya ve Stellan Skarsgård gibi günümüzün ünlü aktör ve aktrislerini yeni Dune uyarlamasında birlikte izleyeceğiz. Warner Bros. ekibe her geçen gün yeni isimler de eklemeye devam ediyor.


Filmin yönetmenlik koltuğunda ise yine son yılların popüler ismi olan Denis Villeneuve oturuyor. Villeneuve; Arrival (2016) ve Blade Runner 2049 (2017) filmleriyle özellikle de bilim kurgu dünyasında adından çokça söz ettirmeyi başarmıştı. Kanadalı yönetmenin ayrıca Prisoners (2013) ve Sicario (2015) gibi çok başarılı filmleri bulunuyor.

Dune serisinin daha önce film ve dizi şeklinde iki farklı uyarlaması çekilmişti. Ancak zamanın şartları ve bütçe kısıtlamaları gibi nedenlerden dolayı serinin hakkıyla uyarlanamadığını görmüştük. Dennis Villeneuve yönetimindeki yeni uyarlamalar ise hem yeterli bütçeye hem de çok kaliteli bir ekibe sahip gibi görünüyor.

6 kitaptan oluşan Dune serisi, uzak bir gelecekte geçiyor ve çöl gezegen Arrakis'i kontrol eden ailenin oğlu olan Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor. Felsefi altyapısı ile diğer bilim kurgu serilerinden ayrılan Dune; dinden siyasete, ekonomiden liderliğe bir çok önemli konuda felsefi tahliller yapıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8408 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim