Anlık Bildirim

MediaTek Helio P80 ve P90 geliyor

Yapay zekâ teknolojilerine ısınan MediaTek buna ağırlık vermeye devam edecek. Helio P80 ve P90 yonga setlerinde yapay zekâ performansının iki katına çıkacağı belirtiliyor.

Yapay zekâ destekli Helio P60 yonga seti orta seviye pazarda oldukça tutulan ve kaybettiği payı geri almasını sağlayan MediaTek, trendi devam ettirmeye kararlı. Firma iki yeni yonga seti daha hazırlıyor.

Helio P80 ve P90

Aslında geçmiş dönemde Helio P70 yonga seti piyasaya çıkmış ancak ilgi görmemişti. İlgi daha çok Helio P60 üzerinde kalmıştı. Şimdi ise Helio P80 ve P90 yonga setleri gündemde. Yani her ikisi de Helio P60 yonga setinin üzerine konumlanacak gibi duruyor.

Helio P60 yonga setinde 4 adet Cortex-A73 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Grafik tarafında ise 800MHz Mali-G72 MP3 bulunuyor. Segmentinde tatmin edici performans sunan yonga setinin sırrı ise yapay zekâ teknolojisinde.

Firmanın NeuroPilot adını verdiği yazılımı; işlemci, grafik birimi ve görüntü işleme birimini kullanarak bir yapay zekâ motoru gibi çalışıyor. Bu yonga setini taşıyan telefonlardan hatırlayacağımız üzere arayüzün otomatik olarak kullanıcısını tanıması ve öneriler yapması, fotoğraf çekerken sahneleri otomatik olarak tanıyarak ayarları optimize etmesi gibi kolaylıklar yapay zekâ motorunun eseri.

Helio P80 ve P90 yonga setlerinin yine aynı çekirdekleri taşıyacağı tahmin ediliyor. Farklı olarak hızlar ve grafik biriminin performansı arttırılabilir. Ayrıca NeuroPilot performansının iki katına çıkarılacağı ifade ediliyor.

Çinli üreticilerden büyük ilgi gören yapay zekâ serisinin yeni modellerinin ilk müşterisi de yine Çinliler olacak. Oppo başta olmak üzere Vivo ve Leagoo gibi markaların hızlı bir şekilde yeni yonga setlerini benimseyeceği belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim