Anlık Bildirim

MacOS için harici ekran kartı desteği gelişmeye devam ediyor

Thunderbolt 3 destekli bir MacBook bilgisayarınıza harici ekran kartı kutusu bağlamak niyetindeyseniz macOS 10.13.4 sürümü ile daha dengeli hale getirebilirsiniz.

Apple’ın en geç ilkbahar aylarında Mac bilgisayarlar için harici ekran kartı desteğini en iyi hale getireceği sözüne adım adım yaklaşırken macOS platformu güncellemelere devam ediyor. Son güncelleme harici ekran kartı desteğini daha iyi bir seviyeye getirdi.

Verimlilik artıyor

MacOS 10.13.4 beşinci beta sürümünde yapılan denemeler harici ekran kartı kutularının sistemle daha verimli bir şekilde etkileşime geçmeye başladığını ve stabilite anlamında önemli mesafe kaydettiğini gösteriyor.

Yeni sürümde Radeon RX Vega 64 barındıran harici ekran kutusu sisteme saniyeler için tanıtılıyor ve Çıkar tuşuna basıldığında yine aynı hızda sistemden kaldırılıyor. Ayrıca Çıkar menüsünde artık ekran kartının modeli de gösteriliyor.

Eğer Thunderbolt 3 kablosuz Çıkar menüsü olmadan çıkarıldığında sistem bağlantının beklenmedik bir şekilde koptuğu mesajını veriyor. Ayrıca Final Cut Pro X uygulaması da eskisinden daha hızlı bir şekilde açılıyor. Ne var ki yükün önemli bir kısmı yine cihazdaki dahili grafik birimine gönderiliyor.

Diğer taraftan Kapak Kapalı modu da iyileştirilmiş ve MacBook Pro kullanıcıları harici ekran kutusuna harici bir ekran bağladıklarında bilgisayarın kapağını kapalı tutabiliyorlar. Son olarak Thunderbolt 2 desteğinin kesildiği de gelen bilgiler arasında.

Özellikle ince dizüstü kullananlar veya mevcut sistemin grafik performansından memnun olmayanlar için harici ekran kutusu iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Apple yazılım desteğini iyileştirdikçe de kullanıcılar rahat bir seçim yapabilecekler.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim