Anlık Bildirim
 
AMD’nin hali hazırdaki Polaris çözümlerinin yerini alacak kartlar donanım tutkunları tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Polarisi 2016 yılından bu güne rafine ederek yola devam eden orta segmentte firma görünüşe göre bizi çok fazla bekletmeyecek.

MacOS’un yeni sürümü Mojave’nin beta sürecindeki son sürümününde yer alan AMDRadeon6000HWServices.kext dosyasının içerisini dikkatle inceleyen bir kullanıcı karışık satırlar arasından Navi ibaresini yakalamayı başarmış. Ekran görüntülerinde Navi 16, Navi 12, Navi 10 ve Navi 9 kod adlarının bulunduğunu görüyoruz.
MacOS Mojave betasında Navi GPU kodları gün yüzüne çıktı Tam Boyutta Gör

Model adlandırması mı yoksa ASIC kodu mu olduğu bilinmeyen detayın yongalarda yer alacak ünite sayısını işaret ettiği düşünülmekte. Eğer AMD mevcut her ünitede 64 işlem birimi stratejini sürdürecek olursa 576 ila 1024 arasında değişen bir paralel işlem birimi sayısından bahsediyoruz demektir. Bu da Navi’nin orta segmente konumlandırılacağını kuvvetlendirir.
Son olarak daha önce benzer bir durumu Sierra güncellemesi öncesinde de yaşamıştık ve 6 aya yakın bir süre sonrasında Vega modellerinin tanıtımı yapılmıştı. Beta sürecindeki sürümde Navi’ye dair izlerin yer alması donanım dünyasında yeni nesil kartlara oldukça yaklaştığımız şeklinde yorumlanmakta. Henüz netlik kazanmasa da Navi’nin içinde bulunduğumuz yılın ortalarında tanıtılması bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim