Anlık Bildirim

MSI’ın X570 yongasetli anakartları görüntülendi

AMD’nin 3. nesil Ryzen işlemcilerini tanıtmasına az bir süre kala yongaların kullanacağı anakartlar da detaylanmaya devam ediyor. Son ortaya çıkan modeller MSI kanadından geldi.
MSI’ın X570 yongasetli anakartları görüntülendi
 
Zen 2 mimarili yeni Ryzen işlemcilerinin tanıtılmasına sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yeni işlemciler hakkında daha fazla detay ortaya çıkmaya devam ediyor. Son sızan görseller MSI’ın X570 yongasetli anakartına ait.

MSI X570 Gaming Pro Carbon 

İkisi de aktif soğutmalı modellerden X570 Gaming Pro Carbon kaslı görünümüyle dikkat çekiyor. VRM blokları ne yazık ki görsellik adına kapatılan anakartta yine de alüminyum soğutucu yapraklara yer verilmesi güzel bir detay.
İşlemcinin 8+4 pinlik güç konnektörü üzerinden beslendiği anakartta bulunan 4 DIMM slotu üzerinde 64 GB’a kadar bellek kullanmak mümkün. Görünüşe göre anakart 12 fazlı regülatör birimi içeriyor.
Bellek frekansı desteği net değil ancak daha önce ortaya çıkan BIOSTAR modelinin 4000 MHz üzerinde bellekleri çalıştıracağı düşünüldüğünde Gaming Pro Carbon’dan daha fazlasını beklesek hata etmiş olmayız.

Depolama birimi tarafında 6 SATA 6 Gbps portunun yanı sıra üzeri pasif soğutma bloğuyla kaplı M.2 slotunu gördüğümüz anakartta ön panel için 2 adet USB 3.0 başlığına da yer verilmiş.
X570 yongaseti donanım dünyasında PCIe 4.0’ı göreceğimiz ilk yongaseti olacak. Model üzerindeki 2 PCIe x16 slotu yeni teknolojiyi kullanabileceğiniz yuvalar olarak öne çıkarken 2 adet PCIe 4.0 x1 slotu diğer genişleme yuvaları arasında yer alıyor.

Her ne kadar görselden anlaşılmasa da iddialara göre anakart Wi-Fi ve Bluetooth desteğine sahip olacak. İlginç bir şekilde güney köprüsünde aktif soğutma tercih edilmiş. Normalde üzerinde kimi zaman ısı dağıtıcı dahi yer almayan bu yongada neden aktif soğutmaya yer verilmiş bilinmiyor ancak bu X570’in güney biriminin fazla ısı üretmesinden ya da üreticinin daha serin çalışma sıcaklıkları elde etmek istemesinden ileri gelmiş olabilir.


X570 Gaming Plus 

MSI’ın X570 yongasetli anakartları görüntülendi Tam Boyutta Gör

Son olarak X570 Gaming Plus’ta ise 6 veya 8 fazlı bir VRM ünitesi yer alırken işlemci için yine 8+4 pin güç konnektörü göze çarpıyor. Ağabeyiyle aynı SATA ve PCIe yuvaları sunan anakart tahminen 140 dolar altı bir seviyeden çıkış yapacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8592 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, msi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim