Anlık Bildirim

Londra'nın meşhur elektrikli taksilerinin van versiyonu tanıtıldı

Londra'nın meşhur elektrikli taksilerini üreten şirket şimdi de bu taksilerin van versiyonunu üreterek hafif ticari araç pazarına el atmaya hazırlanıyor. İşte LCV adındaki hibrit aracın özellikleri

Londra'nın meşhur elektrikli taksilerinin van versiyonu tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Londra’nın meşhur elektrikli taksilerini belki duymuşsunuzdur. London Electric Vehicle Company’nin (LEVC) ürettiği TX eCity adındaki taksiler dünyanın en gelişmiş elektrikli taksileri olarak nitelendiriliyor. LEVC bu alandaki başarısını şimdi de ticari sınıfa taşımaya hazırlanıyor.

Saf elektrik modunda 130, toplamda 606 km menzil 

İngiliz marka, ürettiği elektrikli taksilerin hafif ticari araç sınıfına giren van versiyonunu tanıttı. LCV adı verilen araç, elektrikli taksilerdeki e-City adı verilen aktarma organlarının aynısını kullanıyor. Bu sistem, menzil arttırıcı olarak kullanılan Volvo kaynaklı 1.5 litre benzinli ünite, 31 kWh batarya paketi ve arka aksa konumlandırılmış bir elektrik motorundan meydana geliyor. Saf elektrik modunda 130 km menzile sahip olan araç, menzil arttırıcıyla birlikte toplamda 606 km yol gidebiliyor.

Şimdilerde Geely çatısı altında faaliyet gösteren şirket, yeni LCV’yi şehir merkezlerinde dağıtım yapan ve günlük ortalama 160 km yol kat eden firmalar için geliştirdiklerini belirtiyor. LCV’nin saf elektrik modundayken Londra şehir merkezinde uygulanan ULEZ, yani Aşırı Düşük Emisyon Bölgesi’ne rahatlıkla girebildiği için firmaların işini kolaylaştırdığı söyleniyor. Zira çevreyi kirleten dizel ve benzinli araçların şehir merkezine girmek için 12.50 pound ödemesi gerekiyor.

800 kg yük kapasitesine sahip olan LCV’nin 2020 yılının ikinci yarısında İngiltere’de satışa sunulması planlanıyor. Daha sonra da Avrupa ülkelerinde satılmaya başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim