Anlık Bildirim

Lexus, yan aynalar yerine kameralar kullanacak

Japon markası Lexus, 2019 Lexus ES model arabasında yan aynaların yerine kameralar kullanacak. Üretilen İlk seri Lexus ES, şimdilik sadece Japonya'da kullanılacak. Videoyu haberde bulabilirsiz.
Tasarımcılar, yıllarca konsept tasarımlarında otomobil yan aynalarını gelişmiş kamera sistemleriyle değiştirmeyi hayal ettiler ve şimdi Lexus bunu bir üretim otomobilinde yapacak. Ancak önemli bir uyarı var: Üretilen ilk seri Lexus ES sadece Japonya için olacak.  

Daha az rüzgar sesi hedefleniyor

Yeniden tasarlanan 2019 Lexus ES için uygulanan yan aynalar küçük aerodinamik kamera eklentileriyle değiştirildi. Eklentilere monte edilen bu küçük kameralar, otomobilin A sütunlarının tabanına yerleştirilmiş beş inç ekranlara sabit bir video akışı sağlıyor. Üreticilerin bu tür teknolojileri denemesindeki en büyük nedeni, daha aerodinamik sistemini geliştirmek. Bu sayede, daha az sürüklenme ve nihayetinde daha iyi yakıt ekonomisi hedefleniyor. 
Lexus'un yağmura ve kara dayanıklı kamera sistemi ile daha az rüzgar sesi sağlanacak. Bu avantaj, elektrikli otomobillerin pazarına girerken daha da önemli hale gelecektir. Lexus, kamera sisteminin ayna sisteminden daha iyi bir görüş sağladığını özellikle belirtti.
Teknolojinin Avrupa'da kullanılması yasal olsa da, Lexus şimdilik sadece Japonya'da sunulacağını söylüyor. Ancak Audi, yan kamera aynası teknolojisini E-Tron ile yıl sonuna kadar Avrupa'ya taşıyacak ve Avrupa pazarının öncüsü olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6702 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Lexus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim