Anlık Bildirim

Lenovo katlanabilir ekranlı bir dizüstü bilgisayarın patentini aldı

Katlanabilir ekranları daha çok mobil cihaz pazarında konuşurken masaüstü sistemlerde de çalışmalar var. Lenovo katlanabilir ekranlı bir dizüstü modeli üzerinde çalışıyor.

Razer’ın CES 2017 fuarında tanıttığı üç ekranlı Project Valerie dizüstü bilgisayar konsepti o dönem büyük ilgi görmüş hatta prototip cihaz bir hırsızlık olayına da maruz kalmıştı. Üç ekranlı dizüstü bilgisayar projesi sadece Razer’a özgü değil.

Katlanabilir dizüstü

Lenovo’nun 2016 yılında yaptığı bir patent başvurusunda katlanabilir ekranlı bir dizüstü bilgisayar modeli üzerinde çalıştığı görülüyor. Ana ekranın iki yanında yer alan yardımcı ekranlarla geniş bir görüntü seçeneği oluşuyor. OLED panelden imal edilmiş bu ekranlar esnek ve ana ekran üzerine katlanarak kapanıyor.

Anlaşıldığı kadarıyla dizüstü bilgisayar modeli yan ekranlar 90 derecelik açıyla katlandığında tek bir ekran ile, açıldığında ise geniş bir ekran ile kullanılabiliyor. Lenovo bu tür bir tasarımın özellikle sunum ve oyunculuk açısından yararlı olabileceğini düşünüyor.

Samsung, Oppo, LG gibi pek çok firmanın katlanabilir bir akıllı telefon ekranı üzerinde çalıştığını biliyoruz. Lenovo ise işi dizüstü segmentine taşımış durumda. Katlanabilir ekranlar yavaş yavaş gerçekleşmeye çok yaklaştığı için Lenovo’nun konsepti de çok uzak sayılmaz.

Diğer taraftan bu tür bir tasarımın ne kadar ilgi göreceği merak konusu. Kullanıcılar geleneksel olarak tek ekranlı bir dizüstü modeline alışkın olduğu için katlanabilir ekranlar şimdilik çok üst seviyede bir ürün olarak kalabilir. Son kullanıcıya inmesi ise oldukça zaman alacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim