Anlık Bildirim

Kuzey Kore, yeni yerli akıllı telefon modeli Pyongyang 2425'i tanıttı

Kuzey Kore, yerli imkanlarla bugüne kadar üretmiş olduğu en gelişmiş akıllı telefon modeli Pyongyang 2425'i tanıttı. Cihazın görselleri, teknik özellikleri ve tüm detaylar haberimizde.
Kuzey Kore, yani resmî adıyla Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, komünist rejimle yönetilen, kapalı bir ekonomiye sahip olan ve dünyadan izole şekilde varlığını sürdüren eden bir ülke. Teknolojiyi dış devletlerden ithal etmeyi reddeden Kuzey Kore, uzun yıllardır çağın teknolojik gelişmelerini takip edebilmek ve diğer devletlerin gerisinde kalmamak için kendi başına çalışmalarını sürdürüyor.
Ülkenin bu konudaki çabalarının sonuçsuz kaldığından söz edemeyiz, zira özellikle yerli akıllı telefon konusunda büyük bir yol kat etmişler gibi gözüküyor. Kuzey Kore halihazırda Arirang, Jindallae ve Pyongyang olmak üzere 3 yerli akıllı telefon markasına sahip durumda ve istatistiklere göre, 2017 yılında Kuzey Kore'deki cep telefonu kullanıcılarının sayısı ülke nüfusunun yaklaşık %15'ine tekabül eden 3.8 milyon kişiye ulaştı.

Pyongyang 2425 tanıtıldı

Kuzey Kore, Pyongyang'ın yeni amiral gemisi modeli ve ülkenin bu zamana kadar üretmiş olduğu en gelişmiş akıllı telefon modeli olan Pyongyang 2425'i tanıttı. Cihaz, bu yıl tanıtılan herhangi bir orta seviye akıllı telefon modelinin sahip olduğu tüm özelliklere sahip.
Pyongyang 2425'in teknik özelliklerinden kısaca söz edecek olursak, gücünü Helio P60 yonga setinden alan model, 2/4/6/8 GB'lık RAM seçenekleri ve 32/64 GB'lık dahili depolama alanı seçenekleri ile geliyor. Cihaz, 2246 x 1080 piksel çözünürlüğünde Full HD+ bir ekranla karşımıza çıkıyor ve cihazın ekranında son yılların en büyük akıllı telefon trendlerinden biri olan çentiğe de yer verildiği görülüyor.
Kuzey Kore, yeni yerli akıllı telefon modeli Pyongyang 2425'i tanıttı
 
16 MP çözünürlüğünde bir ön kamera sensörüne sahip olan cihazda, 16 MP + 5 MP çözünürlüğünde iki adet de arka kamera sensörü bulunuyor. 3050 mAh'lik batarya ile gelen cihaz, Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile kutusundan çıkıyor.
Yüz tanıma ve kablosuz şarj desteği gibi gelişmiş özelliklere de yer verilen cihazda 3.5mm'lik kulaklık jakı yer almıyor. Kullanıcılar Kuzey Kore'de satışa sunulan Bluetooth kulaklık modellerini tercih edebiliyorlar veya telefonun kutusundan çıkan konnektör yardımı ile kulaklıklarını kullanabiliyorlar.  

Yalnızca devletin Wi-Fi ağı üzerinden internet bağlanabiliyor 

Cihazın donanımı ve tasarımı genel anlamda başarılı gözükse de en büyük eksisi dış dünyaya tamamen kapatılmış olması. Pyongyang 2425, devlete ait bir ağ olan ve yalnızca devlet tarafından onaylanmış içeriklere erişebilmeyi mümkün kılan Mirae isimli Wi-Fi ağına bağlanabiliyor. Yabancı bir Wi-Fi ağına bağlanmak veya yabancı yollardan internet bağlantısına erişmek hiçbir şekilde mümkün değil.
Kuzey Kore, yeni yerli akıllı telefon modeli Pyongyang 2425'i tanıttı
 
Cihazın içinde hava durumu uygulaması, Çince ve İngilizce öğrenmeye yardımcı bir dil öğrenme uygulaması, bir kaç tane oyun ve Kuzey Kore'nin ünlü edebi eserlerine erişim sağlamaya yarayan bir kütüphane uygulaması bulunuyor. 

Pyongyang 2425 ne kadar yerli? 

Pyongyang 2425'lerin seri numaralarına bakıldığında Çin'de üretildikleri anlaşılıyor. Bu bakımdan cihazın tamamen Çin yapımı olduğunu ve Kuzey Kore tarafından yazılımında ufak değişiklikler yapılarak yerli süsü verildiğini iddia eden bazı kaynaklar mevcut ancak yalnızca bu detayı göze alarak kesin şekilde cihazın yerli olduğundan veya olmadığından söz etmemiz mümkün değil. Çünkü üretim sürecinde Çin'in ne tarz bir etkisi olduğunu bilmiyoruz. Çin'de üretilmiş olmaları yalnızca üretim tesislerinin Çin'de bulunmasından kaynaklanıyor da olabilir, model tamamen Çin'in eseri de olabilir.
Kuzey Kore, yeni yerli akıllı telefon modeli Pyongyang 2425'i tanıttı
 
Cihazın detaylı kutu açılımı videosu aşağıda yer alıyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17567 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, kuzey kore ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim