Anlık Bildirim

Küçük ekranlı iPhone iddiaları güçleniyor

Akıllı telefon pazarında çıkış yolu arayan Apple yeniden küçük ekranlı iPhone modeline yönelebilir. İddialar iPhone XE adıyla mini iPhone X versiyonunun masaya yatırıldığını belirtiyor.

Akıllı telefon pazarında son dönemde bir durgunluk içerisine giren Apple en azından hizmetler tarafında gelirlerini arttırarak bunu kompense etmeye çalışıyor. Bununla birlikte iPhone stratejisine acil bir hamle şart. Bu da küçük ekranlı iPhone üzerinden olacak.

iPhone XE özellikleri ve fiyatı

Apple’ın ilk iPhone SE hamlesi dönemine göre başarılı olmuş ve 4 inçlik ekran arayan tüketiciler için en iyi alternatif haline gelmişti. Gerçi o dönem Apple rekor üzerine rekor kırdığı için bir geçiş süreci olarak görülmüş ve ikinci nesil iPhone SE çalışmaları da rafa kalkmıştı.

Bugün aynı durum geçerli değil ve Apple’ın bu sıkışmışlık durumundan bir şekilde kurtulması gerekiyor. Çin, Hindistan gibi düşüş yaşadığı pazarlarda rekabetçi bir iPhone modeli kurtuluş olabilir.

Son dönemde gündeme gelen iddialar ikinci nesil iPhone SE ihtimalini güçlendiriyor. iPhone XE olarak isimlendirilen bu yeni cihaz adeta küçük bir iPhone X benzetmesi gibi görünecek. 4.7-4.8 inçlik bir ekrana sahip olacak iPhone XE modelinde TureDepth yüz tanıma sistemi yer alacak.

Apple’ın yeni iPhone serisinde yer alan 7nm sürecindeki A12 Bionic yonga setine yer verecek olan cihaz 5 inç ekran altı sınıfta en güçlü akıllı telefon haline gelecek. Daha önce A13 yonga seti iddiaları gündeme gelmişti ancak böyle bir hamle yüksek fiyat etiketli bir telefon ortaya çıkarır.

Kaynaklar Apple’ın OLED üretim verimliliği sağladığı takdirde 700$ altında bir fiyat etiketinin belirlenebileceğini ifade ediyor. 749$ fiyat etiketiyle piyasaya çıkan iPhone XR pek de kullanıcıları memnun etmemişti. iPhone XE bu anlamda ses getirebilir.

Şimdilik resmi bir açıklama yok ancak Bahar etkinliği geride kaldığı için en iyi ihtimal sonbahar etkinliği olarak öne çıkıyor. Elbette bu süreçte iPhone satışlarında bir yükseliş emaresi görülürse iPhone XE projesi yine rafa kalkabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7873 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone xe ve
2 etiket daha iphone xr iphone se2
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim