Anlık Bildirim

Kripto para piyasasındaki düşüş ekran kartlarına da yansıdı

Ekran kartlarının fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Otoriteler, fiyatlardaki bu düşüşün sebebi olarak büyük bir düşüş içerisinde olan kripto para piyasasını gösteriyor.
2017 yılının sonunda kripto para madenciliğine karşı büyük bir ilgi artışı olmuş ve bu ilgi artışına bağlı olarak ekran kartları fiyatlarında büyük bir artış yaşanmıştı. Birçok ekran kartı üreticisi firma, gelen talebi karşılamakta zorlanmıştı.
Kripto para sektörünün, içinde bulunduğumuz yıl içerisinde yaşadığı düşüş ile birlikte dijital para madenciliğine olan ilgi de azaldı. Bir süre önce çok yüksek fiyatlardan satılan ekran kartları ve madencilikle ilgili ekipmanlar, artık çok daha düşük fiyattan satılıyorlar.
Jon Peddie Araştırma Şirketi'nin dijital medya biriminin başındaki C. Robert Dow, ABD basınına yaptığı açıklamalarda; fiyatlardaki bu  düşüşü ön gördüklerini söyledi. Robert Dow, kripto para piyasasının yaşadığı düşüşle birlikte madencilik masraflarının insanların gözüne batmaya başladığını ve bu işin, insanlara fazla masraflı gelmeye başladığını belirtti. Dow, madencilik ekipmanlarının ikinci el pazarlarını doldurduğunu da ifade etti.
Jon Peddie Araştırma Şirketi tarafından yayınlanan raporda; dijital para madencilerinin geçtiğimiz yol boyunca 776 milyon dolarlık madencilik ekipmanı satın aldığı ve bu ekipmanların çoğunun AMD firmasına ait olduğu belirtildi. 2017 yılının sonundan 2018 başına kadar birçok yüksek kaliteli ekipman satılmış ve bu durum da madencilik ekipmanlarının fiyatlarının artmasına sebep olmuştu.
Nisan ayında AMD’nin  OEM 4GB RX 580 isimli ekran kartının satış fiyatı 3,600 dolarken, şu an 2,500 dolara düşmüş durumda. Tıpkı AMD ürünlerinde olduğu gibi, Nvidia ürünlerinin fiyatında da ciddi bir düşüş var. Nvidia GeForce GTX 1080 Founders Edition isimli ekran kartı Nisan ayında 1,050 dolardan satılıyordu, aynı ürün şu an 709 dolar.
Yaşanan tüm bu düşüşlere rağmen, piyasaya yeni ürünler sürülmeye devam ediyor. ASUS, Mayıs ayında yaptığı açıklamada; yeni nesil kripto para madenciliği yapacak ekran kartını, bu yılın üçüncü çeyreğinin başında piyasaya süreceğini belirtmişti.
Dijital para madenciliği sektörünün devi olan Bitmain, Nisan ayında yaptığı açıklamada; Ethash ASIC Miner isimli, dünyanın en güçlü ve en efektif ASIC cihazını piyasaya çıkarmıştı. Bitmain, son dönemdeki karıyla, ekran kartı devi olan Nvidia’yı geride bırakmayı başarmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim