Anlık Bildirim

Kötü haber: Xiaomi telefonların fiyatı artacak

Bugüne kadar fiyat-performans firması olarak bildiğimiz Xiaomi bundan sonra yeniliklerin ve pahalı telefonların firması olacak. Firma ürün stratejisini değiştiriyor.

Fiyat-performans konusunda en iyi telefonlara imza atan Xiaomi, geçen yıl kâr marjını yüzde 5 seviyesinde tutacağının sözünü vererek büyük beğeni toplamıştı. Bununla birlikte bu strateji kısa sürecek gibi görünüyor.

İmaj değiştiriyor

Geçen yıl önemli rekorlara imza atarak borsaya açılan Xiaomi ilk etapta mevcut stratejisini devam ettirme kararı almıştı. Bununla birlikte borsaya girdikten sonra gelirleri sürekli arttırmak, pazar payını büyütmek ve haliyle hisse senedi sahiplerine temettüler dağıtmak gibi yükler ortaya çıkmaya başlıyor. Bu da haliyle yüzde 5 kâr marjı ile yapılabilecek şeyler değil.

Firmanın patronu Lei Jun yaptığı açıklamada Xiaomi telefonların yakın gelecekte fiyatlarının artacağına dikkat çekti. Ucuza telefon mal eden bir firma olmak istemediklerini ifade eden Jun daha fazla yatırım yapan ve daha çok yenilik geliştiren firma konseptine doğru ilerlediklerini kaydetti. Zaten Redmi markasının ayrılması da bunun ipuçlarını veriyordu. 

Aslında Lei Jun haklı diyebiliriz zira bugün kendileri ile karşılaştırıldığında pahalı diyebileceğimiz telefonları üreten firmalar illa ki kamera tarafında veya ekran tarafında bir artı özellik sunuyor. Bu da tüketici ilgisi konusunda avantaj oluyor. Xiaomi ise hep fiyat-performans firması olarak tanındı ancak bundan sonra buna elveda diyeceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19091 kez okundu.
71 kişi, toplam 81 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, lei jun ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim