Anlık Bildirim

Keyifsiz olmanız başarının kapısını aralıyor

Aşırı tepkili misiniz? Duygularınızı kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Kötü ruh hali, daha iyi odaklanmanızı ve verimli olmanızı sağlayarak başarınızı arttırabilir.
Yapılan bir araştırma, karamsar, kötü ruh hali içinde olan bazı insanların, işlerine daha çok odaklandıklarını, daha dikkatli olduklarını, zamanı verimli yönettiklerini ve önceliklerinde daha etkili olduklarını ortaya koydu. Aynı çalışmada, bazı durumlarda iyi bir ruh halinin olumsuz etkilerinin de olabileceğini gösterildi.
Waterloo Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Tara McAuley ve araştırma görevlisi Martyn S. Gabel, duygusal tepkimizin ve ruh halimizin, günlük ihtiyaçlarımızı ve iş becerilerimizi nasıl etkilediğini araştırdılar. Araştırmaya katılan 95 kişiye, duygu-durum, duygusal tepki ve çeşitli çalışma belleği ile analitik zorlukların etkileşimini ölçen dokuz ayrı görev verildi ve belirli anketleri doldurmaları istendi.
McAuley: “Sonuçlarımız, kötü bir ruh halinin, başarılı bir iş hayatı için önemli olan düşünme becerilerini, bazı insanlarda olumlu etkilerinin olduğunu gösteriyor". Hızlı, yoğun ve kalıcı duygusal tepkileri olan kişiler, kötü bir ruh hali yaşarken, özellikle yönetici işlevlerinde daha iyi performans gösteriyorlar. Daha sakin kişiler ise, kötü ruh halinden olumsuz yönde etkileniyorlar. Bu sonuçlar, gelişmelere daha duygusal tepki veren insanlarda kötü bir ruh halinin, yönetim becerilere yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor.
McAuley, yine de huysuz davranmanın ve her şeye aşırı tepki vermenin olumlu bir davranış olarak yorumlanmaması gerektiğini söylüyor. Duygusal tepkilerin kişiden kişiye değiştiğini ve yıllar içerisinde birçok faktöre bağlı şekillendiğini, zihin sağlığımızın da bunlara bağlı olduğunu belirtiyor.
Konu hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirten Profesör McAukley, yapılmış bazı çalışmaların, yüksek tepkili insanların olumsuz duygulara daha yatkın olduklarını, bu sayede kötü ruh halinden daha az rahatsız olduklarını, hatta bundan fayda sağlayabildiklerini ortaya koyduğunu ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim