Anlık Bildirim

Kavisli ekranlara olan talep giderek artıyor

Telefona çerçevesiz bir hava veren ve premium hissiyatı arttıran kavisli ekranlar, tüketicinin daha çok ilgisini çekmeye başladı. Üreticiler de bu ilgiden yararlanmak niyetinde.

Bir dönem lüks kategorisinde yer alan ve sınırlı sayıda üretilen kavisli ekranlar şimdi herkese hitap eder hale geldi. Samsung’un haricinde Xiaomi, Huawei gibi pek çok firma kavisli ekranlı akıllı telefonlara yer verir oldu. Gelecek yıl bu rakam daha da artacak.

Üreticilerin İlgisi Büyük

Samsung zaten yıllardır kenardan kavisli akıllı telefonlara yer veriyordu. Gelecek yıl ise Galaxy A serisine de kavisli  ekranın geleceği ifade ediliyor. Apple’ın kavisli ekrana sahip özel bir model geliştirmek istediği herkesin malumu. Huawei, Xiaomi, Vivo, Meizu gibi firmalar da vites arttırmak niyetinde.

Yapılan analizlere göre 2017 yılında kavisli OLED ekranlara olan talep yüzde 135 civarında artış gösterecek. Yani şu anki mevcut sayıdan daha fazla akıllı telefonun kavisli ekrana sahip olduğunu göreceğiz. Kaynaklar bu yıl üretimin kısıtlı olması nedeniyle pek çok üreticinin planlarını gelecek yıla sarkıttığını belirtiyor.

Telefona çerçevesiz bir hava veren ve premium hissiyatı arttıran kavisli ekranlar, üreticinin tercihine göre kenar kısmında ekstra fonksiyonlar da sergileyebiliyor. Bunun en büyük örneğini Samsung’un amiral gemilerinde görüyoruz. Yine de bir kısım kullanıcılar kırılma riskinin çok fazla olması nedeniyle kavisli ekranı tercih etmeyeceğini belirtiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3249 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OLED, flexible oled ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim