Anlık Bildirim

Kanada, NASA'nın kuracağı Ay Uzay İstasyonu'nun ilk ortağı oldu

Önümüzdeki on yıl içinde insanları Ay'a gönderme planları yapan NASA'nın kuracağı Uzay İstasyonu projesine ilk ortak Kanada oldu. Haberi ise Başbakan Justin Trudeau doğruladı.
NASA, önümüzdeki on yıl içinde insanları Ay'a gönderme planlarını açıkça ortaya koydu ve bunu yapmak için attığı ilk adımlardan biri Ay yörüngesinde Uzay İstasyonu'nun kurulmasını içeriyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yaptığını açıklama ile Kanada'nın, NASA'nın ilk uluslararası ortağı olduğunu doğruladı.

1.5 milyar dolarlık katkı

Kanada Uzay Ajansı'nın Montreal'deki karargahında bu hafta düzenlenen basın toplantısında, Başbakan Justin Trudeau, Kanada'nın NASA'nın Gateway olarak bilinen Ay Uzay İstasyonu'na 1,5 milyar ABD doları katkıda bulunacağını açıkladı. NASA, insanları 2020'lerde ay yüzeyine göndermek istiyor ve bu planın en önemli noktası ise Gateway İstasyonu'nun ay yörüngesinde inşa edilmesi.
İnşa edilecek olan bu istasyon, Ay'a giden astronotların 30 ila 60 gün boyunca işgal edebilecekleri elverişli bir ortam sağlamak amacıyla kurulacak. Kanada'nın ödeyeceği bu 1.5 milyar dolarlık katkının ise 24 yıllık bir sürede ödeneceği ifade edildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim