Anlık Bildirim

Kaliforniya ücretsiz otonom sürüş programı başlatıyor

Otonom sürüşü yaygınlaştırmak için yeni düzenlemelere imza adan Kaliforniya yönetimi, otonom araçların yolcuları ücretsiz taşımak şartıyla şehirde test programlarını yürütebileceklerini duyurdu.

Kaliforniya ücretsiz otonom sürüş programı başlatıyor Tam Boyutta Gör
 

ABD'de otonom sürüşü destekleme konusunda Kaliforniya ve Arizona eyaletleri arasında uzun bir süredir devam eden ciddi bir rekabet mevcut. Arizona çok sayıda otomobil üreticisinin otonom araç testlerine ev sahipliği yaparak şu an için önde görünen taraf olsa da Kaliforniya yönetimi, sıkı düzenlemeleri gevşeterek otonom araç testleri için cazibe merkezi haline gelmeyi planlıyor. Eyalet yönetiminin bu bağlamda aldığı son karar ise hem otomobil üreticilerini hem de eyalet sakinlerini sevindirecek cinsten.


Sınırlamalar gevşetildi 

Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından kabul edilen yeni düzenlemeye göre otonom araç üreticileri eyalet sınırları içerisinde iki pilot programdan faydalanabilecek. Bunlardan ilki otonom araçta sürücü bulundurarak eyalet sınırları içinde yolcunun da araçta yer aldığı testlerini herhangi bir bölge(havalimanları hariç) ve süre kısıtlaması olmadan sürdürmek. İkinci imkan ise aslında Kaliforniya'nın bir süredir yasal zeminini hazırladığı bir programa ilişkin. Düzenlemeye göre otonom araçlarda sürücü olmadan da yolcuların taşınması mümkün olacak ancak bunun için üreticilerin aracın uzaktan izlenmesi ve gerekli anlarda müdahale edilmesi şartını yerine getirmesi gerekiyor.


Otomobil üreticileri bu iki imkandan faydalanırken bir şartı daha yerine getirmek zorunda. Şirketler testlere katılan yolculardan herhangi bir ücret almayacak. Böylece eyalet sakinleri çok sayıda otonom araç üreticisi tarafından sunulan testlerden tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanarak otonom sürüşü deneyimleyebilecek. Tabi tüm bu imkanlardan faydalanmak için şirketlerin bazı belgeleri yetkili makamlara iletmek gibi yasal prosedürleri tamamlaması gerekiyor ancak yine de önümüzdeki günlerde şehirde çok sayıda otonom aracın yolcu taşımaya başlaması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim