Anlık Bildirim

Japonya 2019 yılında uçan araba prototipi üretecek

Japon hükümeti çizdiği bir yol haritasına göre 2020 yılında uçan araba teknolojisini kullanıma sokmayı planlıyor. Ülke 2019 yılında prototip üretimine başlayacağını açıkladı.
Esikden sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan araba teknolojisi artık çok uzakta değil. Japon hükümeti alınan bir kararla 2019 yılında uçan araba prototipi üretileceğini ve bunlarında resmi olarak 2020 yılında uçuşa başlayacaklarını açıkladı.

2030 yılında şehirlerde kullanılacak

Yapılan açıklamaya göre uçan arabalar ilk olarak kargo taşımacılığı ve kırsal alanlarda ulaşımda kullanılacak. Teknolojinin başarı durumuna göre de 2030 yılında şehirlerde kullanılmaya başlanması öngörülüyor. Hükümet bu süreçte de teknolojinin yasal prosedürlerinin oluşturulacağını belirtiyor.
Japonya'nın bu planı sanayi bakanlığı, uçak imalatçıları ve havayolu şirketleri yetkililerinin katıldığı bir toplantıda önerildi. Yıl sonuna kadar da resmiyet kazanması bekleniyor. Japon yetkililer uçan arabalarla tecrübe kazandıktan sona otonom uçuş teknolojisine de geçiş yapacaklarını belirtiyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11948 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, uçan araba ve
2 etiket daha teknoloji Havacılık
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim