Anlık Bildirim

Hyundai ve Kia güneş enerjili otomobil üretecek

Güney Koreli iki şirket Hyundai ve Kia güneş panelli otomobiller üreteceklerini açıkladılar. Otomobillerin tavan ve kaputlarına yerleştirilecek olan paneller ek güç sağlayacak.
Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai ve Kia, otomobillerde kulanılacak olan güneş panellerini benimsemiş durumdalar. İki şirket yaptıkları açıklamada bundan böyle güneş panelleri olan otomobiller üreteceklerini duyurdular.

2019'da üretime başlayacaklar

Otomobillerin tavan ve kaputlarına yerleştirilecek olan bu güneş panellerinin yakıt verimliliğini arttırarak, içten yanmalı motorlara, hibrit ve elektrikli otomobillere ek güç sağlayacağı belirtildi. Zira bu paneller yardımıyla elde edilecek olan güneş enerjisinin, tek başına otomobillere güç vermesinin yeterli olmayacağı ifade ediliyor.
Şirketler üç farklı tipte güneş paneli sistemi üzerinde çalışıyor. Birinci nesil silikon güneş paneli sistemi, ikinci nesil yarı saydam güneş paneli sistemi ve aracın gövdesine yerleştirilecek olan üçüncü nesil hafif güneş paneli. Bu teknoloji ile üretilecek otomobillerin ise 2019 yılında üretileceği de gelen haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim