Anlık Bildirim

Hyundai, sürücü ve yolcu arasında açılacak bir hava yastığı geliştirdi

Hyundai, sürücü ve yolcu arasında açılacak bir hava yastığı tasarladı. Yeni hava yastığı, sürücü ve ön yolcunun birbiriyle çarpışmasından kaynaklanan kafa yaralanmalarını azaltacak.
Hyundai Motor Group, ön koltukların arasına yerleştirilecek yeni bir "orta taraf hava yastığı" geliştirdi. Şirket, gelecekte piyasaya süreceği araçlarda bu teknolojiye yer verecek. Söz konusu hava yastığı, önde oturan yolcuları kafa yaralanmalarından korumak için sürücü ve yolcu koltukları arasındaki boşluğa doğru açılacak.
Ön yolcu koltuğunda kimse olmadığında ise sürücüyü sağ taraftan gelen çarpmalara karşı koruyacak. Sürücü koltuğunun içine yerleştirilen hava yastığı darbe algılandıktan sonra açılacak. Şirket böylelikle yolcuların birbirleriyle çarpışmasından kaynaklanan kafa yaralanmalarını yüzde 80 oranında azaltmayı hedefliyor.

Hava yastığı daha hafif

Yeni bir patentli teknoloji ile geliştirilen hava yastığı daha basit bir tasarıma sahip. Böylelikle benzer ürünlerden 500 gram daha hafif. Boyut ve ağırlık olarak geleneksel hava yastıklarından daha avantajlı olması sayesinde, Hyundai'nin tasarım ekipleri gelecekteki araçların koltuk tasarımında daha fazla esnekliğe sahip olacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3320 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Hyundai ve
2 etiket daha hava yastığı ön taraf
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim