Anlık Bildirim

''Hyperloop yolculuğu, tren yolculuğundan pahalı olmayacak''

Virgin şirketler grubunun kurucusu ve CEO'su olan İngiliz milyarder Richard Branson, şirketin hyperloop çalışamaları hakkında yeni detayları paylaştı. Branson, hyperloop bilet ücretine de değindi

''Hyperloop yolculuğu,  tren yolculuğundan pahalı olmayacak'' Tam Boyutta Gör
 

İngiliz milyarder Richard Branson'un kurduğu ve CEO koltuğunda oturduğu Virgin şirketler grubu, Virgin Hyperloop One isimli alt şirketi ile hyperloop yarışında yer alıyor. Her ne kadar geçtiğimiz haftalarda Hyperloop Transportation Technologies şirketi ilk tam ölçekli hyperloop kapsülünü tanıtarak bu yarışta bir adım önde görünse de Hyperloop One da Hindistan'daki çalışmaları ile rekabeti sürdürüyor. Hyperloop One şirketinin de başkanı olan Branson, şirketin planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


5 saatlik yolculuk 30 dakikaya inecek 

CNBC'ye konuşan Richard Branson, şirkete ait ilk hyperloop sistemini Hindistan'da kullanmaya çok yakın olduklarını belirtirken önümüzdeki yıl ilk hyperloop hattının kullanılabileceğini açıkladı. Branson'ın açıklamalarına göre ilk hyperloop hattı Hindistan'ın Mumbai ve Pune şehirleri arasında hizmet sunacak. Bu iki şehir arasındaki kara yolculuğunun 5 saati bulduğunu belirten Branson, bu kabus gibi yolculukta çok sayıda kaza meydana geldiğini de ekledi. 


İki şehri birbirine bağlayan otoyolun kenarına hypleroop hattı kuracaklarını açıklayan Branson böylece 5 saatlik yolculuğun çok daha kısa olacağını vurguladı. Söz konusu yolculuk yarım saatin biraz üstünde tamamlanacak ve kara yolu kullanımı azalacağı için kazalar da azalabilecek. Öte yandan şirket Dubai ve Suudi Arabistan'da da hyperloop opsiyonlarını değerlendiriyor. Dubai'deki eski havalimanını hypleroop hattı ile yeni havalimanına bağlamak için görüştüklerini dile getiren Branson, Suudi Arabistan'da ise çölden geçen bir hat üzerinde tartıştıklarını ekledi.


Daha ucuz olacak

İlk hyperloop ağı ne kadar hızlı bir yolculuğa izin verir şu an için bilinmiyor ancak hyperloop sistemi için nihai hedef saatte 1200 kilometre hıza ulaşmak. Bu da hyperloop'u hava yolculuğu kadar hızlı bir ulaşım aracı haline getirecek. Tabi bu noktada yolcular, hyperloop yolculuğu için ne kadar ödeme yapacaklarını merak ediyor. Bu konu hakkında da konuşan Richard Branson, ''hyperloop biletlerinin, yüksek hızlı tren biletlerinden daha pahalı olmayacağını'' açıkladı. Branson ayrıca bilet ücretini sürekli olarak aşağı çekmeye çalışacaklarını da vurguladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim